• Stadsdeel Venlo Parade header

Een kijkje in het leven van...

Een kijkje in het leven van...

Altijd al willen weten wie de persoon achter een bepaalde winkel of café is? Hoe is hij/zij hier terechtgekomen en wat drijft hem/haar? Je leest het in ons blog!

Placeholder for Anne Kaas Kaasjes Anne Kaas Kaasjes

Anne de Lauw

Dry January is niet helemaal aan Anne de Lauw besteed: zij houdt altijd wel van een kaasplank met bijpassende wijn. Het is dan ook geen verrassing dat ze in 2014 haar eigen kaaswinkel opende. Nadat ze jarenlang in de horeca had gewerkt, besloot ze haar droom te volgen en voor zichzelf te starten. Ze wist precies wat ze wilde: een unieke zaak, waar service en gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Een winkel die nog niet in Venlo te vinden was én waar ze zelf blij van werd: kaas dus. Ze vond een ideale ruimte en Kaas & Kaasjes was geboren. Nu, bijna 6 jaar later, groeit de winkel nog steeds en runt Anne haar bijzondere kaaswinkel nog altijd met veel plezier.

Anne geniet van het contact met de klanten en vindt het fantastisch om mensen blij te maken met bijzondere en onbekende soorten kaas. Doordat ze iedereen van eerlijk advies voorziet, hoopt de enthousiaste Anne dat ze haar passie over kan brengen. Als echt mensenmens is ze erg behulpzaam en weet ze haar enorme kennis op de juiste manier in te zetten. Ze weet, mede door haar opleiding ‘buitenlandse kaas’, als geen ander waar je de lekkerste kaas koopt en hoe je deze goed kunt combineren. Dus of je nu een lekker smeuïg stuk Hollandse kaas wilt voor bij de lunch, of op zoek bent naar een mooi plateau voor een feestje of borrel, bij Kaas & Kaasjes kun je het vinden!

Placeholder for Nicole Insta Nicole Insta

Nicole Seuren

Nicole Seuren is een echte dame uit Venlo, daar zit ondernemen in het bloed. Als klein meisje liep ze al rond in de zaak van haar ouders aan het Nolensplein, waar ze nu 10 jaar met plezier werkt. Ze vindt het leuk om met klanten in contact te komen en haar kennis is heel breed en gevarieerd. In 2007 studeerde Nicole af aan de hotelschool en werkte vervolgens jarenlang in toprestaurants en hotels. Hier ontwikkelde ze de fijne kneepjes van de gastvriendelijkheid in de gastronomie. Totdat ze erachter kwam dat het Venlose familiebedrijf toch haar passie is.

De altijd enthousiaste en gedreven broer Frens en zus Nicole zijn inmiddels 1 jaar enthousiaste eigenaren. Ze werken zowel online als offline aan hun succes. Samen met haar team is Nicole Drogisterij - Parfumerie Seuren. Alle medewerkers hebben hart voor de zaak en passen hun expertise toe op de werkzaamheden in de winkel. Als drogist hebben ze een eigen vitaminelijn (Seuren vitamine) en de prachtige parfumerie biedt een breed assortiment aan luxe geuren. Verder bieden ze de complete service van Eyelove aan en hebben ze veel speelgoed voor kinderen van het merk ‘Schleich’. Waar Nicole het meest van geniet? Dat er iedere dag een nieuwe uitdaging is en je altijd weer iets nieuws toe kunt voegen om succesvol te zijn!

Placeholder for Cas FB Cas FB

Cas van Gelderen

Van je hobby je werk maken, daar kan Cas van Gelderen over meepraten. Hij werkte jarenlang bij de bank, waar verschillende reorganisaties voorbij kwamen. Tijd voor een plan B, dacht hij en in september 2013 nam hij afscheid van de bank. Zijn passie voor wijn kwam al snel naar boven en de zoektocht naar een perfecte locatie begon. In november 2014 opende Van Gelderen Wijn aan de Keulsepoort, waar Cas na 5 jaar nog steeds met veel plezier werkt. Hij heeft een royale winkel met een enorm aanbod wijnen: als iets er niet is, kan het er komen.

Als registervinoloog wil Cas zijn passie voor wijnen graag overbrengen. Het contact met de klant vindt hij dan ook belangrijk. Hij helpt iedere klant specifiek en slaat zoveel mogelijk voorkeuren op, zodat hij weet welke wijn het beste past. Het proeven van wijnen hoort hier uiteraard bij, wat op verzoek mogelijk is. Ook is hij samen met zijn vrouw een fervent koker, waardoor hij met unieke wijn/spijscombinaties komt. Hij raadt niet alleen aan welke wijn lekker is bij een bepaald soort gerecht, hij deelt ook weleens een overheerlijk recept dat voortreffelijk bij een wijn past. En dat tekent Cas: altijd gastvrij en enthousiast!

Wil je meer weten over Cas? Volg dan zijn blog via Krag.nu

Placeholder for In the mood In the mood

Maaike en Lisa Noppert

Dat Maaike en Lisa Noppert hun eigen boontje weten te doppen, is wel duidelijk. Maaike startte in 1997 in Grubbenvorst met een kledingzaak, maar al snel bleek dat het dorp te klein was voor haar ambities. Ze wilde namelijk naast dameskleding ook de man voorzien van een perfecte outfit. Deze groei kon ze beter in de stad realiseren, dus besloot ze in 2009 in Venlo te starten met In the Mood. Hipper, jonger en spannender, dat was het doel. En dat is ruimschoots gelukt. Nu - 10 jaar verder - is dochter Lisa ingestapt, is de collectie heren even groot als de damesafdeling en is de shop onlangs één deur verder verhuisd. En er zijn nog volop toekomstplannen!

Lisa en Maaike genieten van het werk en samen met collega Gina vormen zij een hecht team. Zij vullen elkaar perfect aan en weten precies waar de klant zich happy bij voelt. Omdat ze dezelfde waarden hebben en beschikken over goede productkennis, voelen de klanten zich bij alle drie op hun gemak. Er is veel ruimte voor individuele aandacht, en juist dat maakt de winkel zo succesvol. Het is altijd weer een uitdaging om een stukje vakkennis over te dragen aan de klant, en om iemand gelukkig naar buiten te zien gaan. En dit is belangrijk, want bij In the Mood koop je niet alleen, je belééft mode. Bij In the Mood voel je je thuis!

Placeholder for Social 1200 1200 Social 1200 1200

Angelique Dirkse-Braun

Het is alweer 3 jaar geleden dat Angelique Dirkse-Braun Snoepwinkel Truuske opende. Hoe ze daarbij kwam? Nadat ze jaren met kinderen gewerkt had, besloot ze dat het tijd werd voor een volgende stap. Er was namelijk een uitspraak van haar vader die haar altijd bij is gebleven: als hij geen café had gehad, was hij een snoepjes- en boekjeswinkel gestart. Het was duidelijk voor Angelique. Dit was wat ze wilde doen. Samen met man Frits Dirkse ging ze op onderzoek uit en opende haar snoepwinkel op Parade 32. In hetzelfde pand waar haar ouders (Jan en Truus Braun) 36 jaar lang eigenaar waren van café Carrousel!

De winkel werd direct goed ontvangen door het publiek. Binnen waan je je in de tijd van grootmoeder met allerlei gezellige snoepjes in potten in houten kasten aan de muur. En dit is ook de kracht van Snoepwinkel Truuske, de totaalsfeer zorgt voor de ultieme nostalgie. Ze verwelkomt alle leeftijden, omdat het voor iedereen herkenbaar is. Niet alleen Venlose mensen komen de winkel in, toeristen weten de snoepzaak ook steeds beter te vinden. Achter in de snoepwinkel organiseert ze workshops voor jong en oud, wat haar veel voldoening geeft. Ook staan Angelique en Frits regelmatig op festivals, waar ze met veel plezier snoepjes, suikerspinnen en popcorn verkopen. Angelique neemt altijd de tijd voor een praatje en helpt iedereen waar nodig. En dat tekent haar: altijd gastvrij en enthousiast!

Placeholder for Fred Esther Fred Esther

Fred en Esther Honig - Freddy's Imaginarium & Joolsz

Esther en Fred Honig zijn eigenlijk altijd bezig geweest in de creatieve wereld, dus dat ze er uiteindelijk hun beroep van gemaakt hebben, is geen verrassing. Esther startte in 2011 met een thuisatelier en webwinkel, en Fred had een antiekwinkel - eerst in Q4 en vervolgens in de Jodenstaat. Al snel bleek dat Fred meer ruimte nodig had, en toen hij dus ook met Freddy’s Imaginarium Antiques & Paint verhuisde naar de Houtstraat, besloot Esther om mee te gaan met Joolsz. En juist de combinatie van de twee winkels maakt het concept zo bijzonder. Ze bieden allerlei uiteenlopende producten aan, die je niet in de standaardwinkels vindt. Als ze iets inkopen, dan kopen ze dit maar één of twee keer in, zodat het uniek blijft.

Inmiddels zitten ze ruim twee jaar in het pand op de Houtstraat 17 en ze voelen zich nog steeds thuis. Fred kan naar hartenlust meubels opknappen, terwijl Esther zich bezighoudt met de kleinere projecten. Zo is ze momenteel naast haar sieradenlijn druk bezig met het maken van onder andere hoedjes en tooien voor de vastelaovend. Afgelopen jaar kwamen mensen uit heel Limburg, maar ook Brabant langs voor de hoedjes, en het belooft ook dit jaar weer een groot succes te worden. Fred en Esther genieten van het werk, omdat ze dagelijks nieuwe mensen mogen verwelkomen en volop de ruimte krijgen om creatief bezig te zijn!

Placeholder for Bart Xie Bart Xie

Bart Gubbels - Xie

Als er iemand is die zijn gevoel volgt, dan is het Bart Gubbels wel. Hij heeft inmiddels flink wat ervaring in de optiekwereld en voelt zich helemaal thuis tussen de brillen. Als hij zijn stoute schoenen echter niet aan had getrokken, stond hij niet waar hij nu staat. Xie Eyewear had al jaren zijn aandacht, omdat Bart het een mooi en uniek concept vond. Hij besloot zijn gevoel te volgen en stapte naar eigenaar John om te vragen wat zijn plannen voor opvolging waren. En met succes, want sinds augustus 2018 is hij in dienst bij Xie en per 1 januari zelfs mede-eigenaar!

Bart en John stonden direct voor een mooie uitdaging: de verhuizing naar een groter pand. Sinds mei 2019 zitten ze op Klaasstraat 23, en hier zijn ze erg blij mee! Ze verwelkomen veel Venlose klanten, maar ook mensen die speciaal voor Xie een eind reizen. Bart denkt zelf dat dit komt door de unieke combinatie van bijzondere brillen en de totaalbeleving. Bij Xie staat de complete service centraal. De klant een goed gevoel geven en samen de perfecte bril vinden, dat is het doel. En daarbij vooral op jezelf vertrouwen. Bart doet namelijk altijd waar hij in gelooft, en gelooft in wat hij doet!


Andere leuke dingen

In Venlo

Must see

De Borrelwinkel

Placeholder for 2020 06 VP de Borrelwinkel 24 2020 06 VP de Borrelwinkel 24
Ontdek Venlo

Buiten genieten van een hapje en drankje!

Terrassen

Placeholder for Maasboulevard thumbnail borrel blvd Maasboulevard thumbnail borrel blvd
Ontdek Venlo

Hotels, B&B's, parken en campings

Overnachten in Venlo

Placeholder for Hotel wilhelmina Venlo Hotel wilhelmina Venlo