• Koninginneplein

Plan je bezoek

Alles wat je moet weten voor een bezoek aan Venlo

Ga met een gerust hart op pad

Er is zoveel te beleven in Venlo. Haal je stadshart op of ga lekker de natuur in, het kan allemaal! Ga zelf op verkenning of laat je inspireren door één van onze stadsgidsen. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de stad.


Vraag maar raak!

Ben je op zoek naar iets speciaals als groepsuitje of wil je de stad op een bijzondere manier verkennen met een gids? We denken graag met je mee. Onze gastheren & gastvrouwen zijn van alle informatie voorzien en helpen je graag met het plannen van jouw ultieme bezoek. Kom langs in het VVV-kantoor (gevestigd in Boekhandel Koops) in de Klaasstraat en beleef de stad optimaal! Ook kun je binnenlopen bij Venlo Partners, de citymarketingorganisatie. De deur aan de Picardie staat voor je open.

Ga naar het VVV-kantoor

Kom een stadsplattegrond halen!

Op ons kantoor aan de Picardie 11a hebben we hele handige citymaps liggen. Hierop staat een handige kaart en hebben we een lijst gemaakt van een aantal hotspots. Handig om snel je weg te vinden door de stad. Kom er gerust eentje ophalen. En hij is ook nog drietalig!

Placeholder for Boekie venloverwelkomt wit 12 2016 Boekie venloverwelkomt wit 12 2016

Bereikbaarheid en vervoer

Venlo is goed bereikbaar met de auto, trein, bus en vliegtuig. Met een modern centraal station, op loopafstand van het gezellige centrum en tal van toeristische trekpleisters, en meer dan 6000 parkeerplaatsen biedt de stad uitstekende faciliteiten.


Weten wat er te doen is als je de stad bezoekt?

Wil je weten wat er allemaal te doen is de komende tijd? Ga dan snel naar de agenda voor de leukste evenementen en activiteiten. De zoekfunctie helpt je een handje om de leukste activiteiten in Venlo te vinden! Na een dagje shoppen nog even naar de film of een theaterbezoek? Kan allemaal.

Naar de agenda

Maak je bezoek compleet met een overnachting

Voor als je helemaal geen zin hebt om naar huis te gaan en langer wilt blijven

Een luxe B&B bij ezelboerderij 't Jaegershoes

't Jaegershoes

Placeholder for Jaegershoes Jaegershoes

B&B Midden in Venlo

B&B Jonas Home

Placeholder for 24 5 2015 010 2 24 5 2015 010 2

Een B&B met een prachtige tuin!

Bed & Breakfast aan de Beek

Placeholder for Aandebeek2 Aandebeek2

Parkeergarages en -terreinen

Centraal in Venlo kunt je, naast betaald parkeren in straten en op pleinen, terecht bij de volgende parkeergarages en parkeerterreinen;

Parkeerterreinen: Maaskade Laag: 200 parkeerplaatsen Maaskade Hoog: 60 parkeerplaatsen Arsenaalterrein: 99 parkeerplaatsen

Parkeergarages Q-park: Nolenspleingarage (inclusief bovendek): 760 parkeerplaatsen Maasboulevardgarage: 556 parkeerplaatsen Maaswaard garage: 385 parkeerplaatsen

Overig: Roermondsepoortgarage: 450 parkeerplaatsen

Het dynamische parkeersysteem loodst de bezoekers naar de vrije parkeerplaatsen. Op deze manier wordt zo optimaal mogelijk gebruik gemaakt van de aanwezige parkeerruimte.