Een kijkje in het leven van Nina Bellen

23 november 2021

Wie vaak in de binnenstad komt, herkent ze vast. Groepen die met koffertjes de stad doorkruisen, in het park verkleed staan te playbacken of van de gekste details foto’s maken. Wie zijn zij toch, zul jij je wel eens afgevraagd hebben. Nina Bellen weet het, want het is Nina die al deze leuke uitjes, stads- en dorpsspellen bedenkt en organiseert!

“Ik vond evenementen organiseren altijd al tof en deed vrijwilligerswerk bij Zomerparkfeest, Nolensparkfeesten, Marcato Mondial. Je bent jong en je moet wat dus ik dacht, ik ga Media Entertainment Management studeren in Haarlem. Uiteindelijk heb ik stage gelopen bij Utrechtse Uitjes, daar zag ik dat je een stad kunt promoten door middel van spellen.”

Nina besloot terug te keren naar Venlo en in het hart van Q4 een eigen evenementenbureau te starten. “In Haarlem was ik onverstaanbaar,” lacht ze. “Ik miste het dialect echt, vind de dorpse overzichtelijkheid van Venlo heel fijn. Je kunt hier alleen de stad in gaan, je komt altijd wel iemand tegen.”

“Als je hier woont is alles vanzelfsprekend. Als je een tijd weg bent geweest zie je de stad door een nieuwe bril. Dus toen ben ik met een gids op pad gegaan. Die bracht me op plekken waar ik nog nooit was geweest en wees me op details die me nooit opgevallen waren. Er was genoeg te zien en te doen om te verwerken in spellen.”

“Het is altijd leuk om samen te spellen. Die competitie en strijd maar ook door het moeten samenwerken en samen spelen leer je je collega’s, familie of vrienden beter en op een andere manier kennen. Ik gebruik in mijn spellen zo min mogelijk technologie, we zitten al zo vaak met onze telefoon in de handen. Ik laat er vooral materialen en attributen aan te pas komen; clipboards, pennen, potloden en dus ook de welbekende koffertjes.”

“Tijdens corona viel alles weg. Toen is Sodeju geboren, het groot Venloos gezelschapsspel, en De Kantine. Een online quiz weliswaar maar een quiz die ik dan op maat in elkaar zet en personaliseer. Daarnaast ben ik druk met de realisatie van mijn plannen. Ik heb onlangs mijn pand aan de Maaskade gekocht,” glundert ze. "Alles wat mensen samenbrengt is daar mogelijk!"

Placeholder for 2022 01 Kijkje in leven Nina Bellen Minted Media2022 01 Kijkje in leven Nina Bellen Minted Media