• Placeholder for Studeren in venlo samenwerking headerStuderen in venlo samenwerking header

Studeren in Venlo

Venlo is meer dan de stad waar je studeert

Kom studeren in Venlo

Venlo is een zeer levendige stad die weliswaar een provinciale schaal kent, maar die in toenemende mate internationaal georiënteerd is. Met inmiddels meer dan 4500 HBO studenten van over de hele wereld spreekt de stad vele talen. Venlo ligt aan de grens met Duitsland en is het culturele epicentrum van Noord Limburg. Met volop evenementen en activiteiten, een mooie binnenstad met veel winkels van modern tot nostalgisch en een breed aanbod in kunst en cultuur is Venlo aantrekkelijk voor jonge mensen die hier graag willen studeren. Bovendien sluiten de banen in de regio uitstekend aan bij het aanbod aan opleidingen in Venlo.


Gilde Opleidingen

Naast 4500 studenten hoger onderwijs volgen dagelijks ook een grote groep studenten middelbaar beroepsonderwijs via Gilde Opleidingen. Bij Gilde opleidingen zijn opleidingen te vinden zoals Leisure en Hospitality, Transport en Logistiek, Travel en Hospitality, Medische Zorg, Dienstverlening, Pedagogisch werk, Wellness en Beauty en de Hotelschool.

Direct naar Gilde Opleidingen
Placeholder for Gilde opleidingen VenloGilde opleidingen Venlo

Een welverdiend drankje na het studeren

De dag afsluiten met studiegenoten of vrienden. Gezellige ontmoetingsplekken in de stad:

Eten en drinken

Cabillaud

Sfeervol genieten van pure gerechten

Placeholder for Cabillaud by Petra Lenssen groot 185Cabillaud by Petra Lenssen groot 185
Eten en drinken

Brownies&downieS

Een bijzondere lunchontdekking

Placeholder for 2022 04 Venlo Partners Brownies Downies 102022 04 Venlo Partners Brownies Downies 10
Eten en drinken

Brouwersplaats

Genieten van speciaalbieren

Placeholder for Brouwersplaats thumbnailBrouwersplaats thumbnail

Fontys Hogescholen

Wist je dat er wel 4500 studenten zijn aan de Fontys in Venlo?

Studeren in Venlo kan in het hoger onderwijs bij verschillende soorten opleidingen. Van oudsher is Venlo een stad waar handel en logistiek belangrijke bestanddelen zijn van de bedrijfscultuur. Het opleidingsaanbod sluit daar dus ook zeer goed bij aan. Fontys Hogescholen in Venlo kent tal van logistieke richtingen en handelsopleidingen. Daarmee is een baan bij een van de vele mooie bedrijven die de omgeving rijk is een logische vervolgstap. Venlo heeft zelfs 25 wereldmarktleiders binnen hun eigen branche en in totaal meer dan duizend bedrijven op de bedrijventerreinen. Fontys richt zich in Venlo op opleidingen in techniek, ICT, logistiek, economie, marketing, business en educatie.


De HAS en de Universiteit van Maastricht: Agro en Food staan centraal

Agro en Food spelen in de historie van Venlo een belangrijke rol. Het produceren van voedsel zit Venlo in de genen. HAS en Universiteit Maastricht spelen hierop in door in Venlo uitstekende opleidingen aan te bieden. Voedselinnnovatie is een sleutelwoord bij de opleidingen. De studenten van nu zorgen ervoor dat de wereld in de toekomst veilig en gezond voedsel kan blijven consumeren.

HAS Venlo biedt de volgende opleidingen: Bedrijfskunde en agri-foodbusiness, Business Management in Agriculture & Food (Engelstalig), Toegepaste Biologie, Food Innovation, Healthy Living. Bij de UM kun je naast de agro-gerelateerde opleiding Health Food Innovation Management ook terecht voor Global Supply Chain Management and Change, een opleiding die gericht is op logistiek.