Een kijkje in het leven van Jenny Smeets

10 augustus 2021

Jenny is geneeskundestudent aan de Universiteit van Maastricht en loopt coschappen bij VieCuri in Venlo. Ze is voorzitter van studentenroeivereniging Notos en druk bezig met haar werkzaamheden voor de vereniging. Het fijnste aan Venlo vindt Jenny dat het geen enorme stad is. De gezelligheid is altijd aanwezig en iedereen kent elkaar. Toch zijn er genoeg studenten in Venlo wat zorgt voor een gemoedelijke sfeer.

Voorheen roeide Jenny al vier jaar in Maastricht. Toen zij voor haar coschappen op kamers wilde heeft ze meerdere plaatsen overwogen en uiteindelijk de keuze gemaakt om in Venlo neer te strijken. Na één jaar lid te zijn van Notos is Jenny nu voorzitter van de vereniging. Ze zorgt ervoor dat de dagelijkse gang van zaken goed verloopt en regelt verschillende dagjes weg met de vereniging. ‘’Wij gaan vaak op pad om met andere verenigingen te roeien. Ook zijn we bezig met de voorbereiding van onze deelname aan de Nederlandse roeicompetitie voor studenten’’ vertelt Jenny enthousiast. Wat Notos kenmerkt als vereniging is de gezelligheid. Na het roeien wordt er altijd een drankje gedaan en als het lekker weer is worden er barbecues georganiseerd. Ook gaan de leden van Notos ieder jaar een weekendje weg om ergens anders te roeien. ‘Momenteel telt Notos zo’n 30 leden, maar de bedoeling is om uit te breiden’ aldus Jenny. Bij de start van het nieuwe studiejaar staat Notos op de ‘Venlo Introduction Days’ waar nieuwe studenten de mogelijkheid hebben om kennis te maken met de roeivereniging.

Placeholder for 2021 07 Kijkje in het leven Jenny Smeets Notos Minted Media2021 07 Kijkje in het leven Jenny Smeets Notos Minted Media