Een kijkje in het leven van 2 Brüder

08 maart 2022

Op zoek naar Ben moeten we eerst met de roltrap naar boven, langs de o-zo befaamde koffie en ons best doen om de verleiding van al dat lekkers aan chocola en snoep te weerstaan. Met de roltrap naar beneden betreden we het domein van Ben, medewerker DKW bij 2 Brüder. Maar dat is niet het enige waar Ben zich mee bezighoudt binnen de supermarkt. “Ik ben ook EHBO’er, BHV’er en mag de honneurs waarnemen als de bedrijfsleiding er niet is.”, vertelt hij trots.

Een heleboel afkortingen maar laten we met de eerste beginnen. Want wat is DKW? “DKW staat voor 'droge kruidenierswaren’, denk dus aan kruiden, sauzen, soepen maar ook pasta en rijst. Onze Aziatische afdeling bijvoorbeeld groeit enorm. Door corona zijn mensen meer gaan experimenteren met eten, veel meer thuis gaan koken en uit proberen. Ze moesten ook wel.”, lacht hij. “Om nog beter op de wensen van onze klanten in te spelen help ik nu ook mee om ons assortiment nog verder te optimaliseren, mijn jarenlange ervaring helpt hierbij."

“Mijn dag begint met een rondje door de winkel. Ik ben natuurlijk altijd benieuwd hoe populair producten zijn die we testen in onze winkel, of producten die ik een nieuwe plek in het schap heb gegeven. Daarna ga ik bestellen en maak ik een afweging in hoe druk het die dag zal worden. Vervolgens ga ik naar boven, daar is ons magazijn waar alles hoog opgestapeld staat en ga ik de karren vullen die ik vervolgens weer mee naar beneden neem. Dan wordt er bijgevuld en gecontroleerd op data. Mijn dag vliegt voorbij, ik vergeet soms zelfs pauze te pakken. Maar dat maakt mij niet uit, ik vind mijn werk echt heel leuk. Ook als ik de vulploeg mag begeleiden. Daarbij, ‘als se stil steis dan vel se um’.”

Wat 2 Brüder zo’n fijne plek maakt om te werken, is Ben glashelder. “We werken hier hard maar toch zijn we open en relaxed onder elkaar. Laatst studeerde een van mijn collega’s af, hij was officieel tandarts. Toch bleef hij hier in het weekend werken, hij vond het zo gezellig! Het is ook echt een combinatie van jong en oud en dat vult elkaar perfect aan. Daarbij zijn de klanten stuk voor stuk vriendelijk. Is het dan alleen Duits wat de klok slaat bij 2 Brüder? “Nee, hoor! Je moet wel een beetje Duits kunnen maar dat heb je hier zo in de praktijk geleerd. En door de coronacrisis merken we dat steeds meer Venlonaren de weg naar de winkel hebben gevonden, en die blijven terugkomen. Vanwege het assortiment maar ook omdat we vriendelijk zijn."

Wat maakt 2 Brüder zo aantrekkelijk onder Duitsers (en steeds meer Venlonaren)? “Het is vooral vaak een dagje uit, funshopping, of ze komen heel gericht aantrekkelijke acties kopen. Ook denk ik dat het ermee te maken heeft dat het hier ‘gemutlicher’ is. In Duitsland is er meer prestatiedrang, je merkt dat ze wat meer gestresst zijn. Wij vinden klantvriendelijkheid en gezelligheid belangrijk. Onze benadering is anders en daarom staan ze ineens veel meer open voor een praatje en advies. Als iemand komt voor een pak spaghetti gaan ze met vijf extra ingrediënten naar huis én komen ze terug om te zeggen hoe lekker het was. Daarbij, loop hier eens naar buiten. Al die leuke terrasjes, lekkere eten en drinken en groen op straat!"

Placeholder for 2022 04 Kijkje in het leven van 2 Brüder Ben Minted Media2022 04 Kijkje in het leven van 2 Brüder Ben Minted Media