• Placeholder for LVF 20130609001LVF 20130609001

Bereikbaarheid en (openbaar) vervoer

Venlo is goed bereikbaar

Bereikbaarheid en vervoer van en naar Venlo

Venlo is goed bereikbaar met zowel de auto, trein of bus. Met een modern centraal station op loopafstand van het gezellige centrum en tal van toeristische trekpleisters, en meer dan 6.000 parkeerplaatsen biedt de stad uitstekende faciliteiten.

Zelfs met het vliegtuig is een optie, want in een straal van 50 kilometer liggen er vier internationale luchthavens. Reden genoeg om snel (en gemakkelijk) naar Venlo te komen!

Placeholder for Kaartje ligging en bereikbaarheid VENLOPARTNERSKaartje ligging en bereikbaarheid VENLOPARTNERS

Met de auto

Venlo is prima bereikbaar met de auto, via de A67, A73, A74 en E34. De afritten naar Venlo Centrum en de stadsdelen staan hier duidelijk aangegeven.

Daarnaast is Venlo heel centraal gelegen. Steden als Nijmegen, Eindhoven, Maastricht maar ook Düsseldorf, Essen en Keulen liggen op minder dan een uur rijden van Venlo.

Kijk voor actuele informatie over de bereikbaarheid, verkeersdrukte, files en ongevallen op de website van de ANWB. Kijk op VanAnaarBeter.nl voor het laatste nieuws over wegwerkzaamheden in de regio.

Met de trein

Een van de snelste en makkelijkste manieren om naar Venlo te komen is met de trein. Intercity’s en stoptreinen stoppen op Venlo Centraal Station. De snelste verbinding tussen Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Den Haag is de Intercity direct van de NS. Deze rijdt twee keer per uur. Meer informatie over routes, vertrektijden en prijzen vind je op www.ns.nl, (binnenlandse reizen), www.nsinternational.nl (vanuit en naar buitenlandse bestemmingen).

Kijk ook even op www.9292.nl of, indien je vanuit of naar Duitsland wilt reizen op www.bahn.de


Met de bus

Streekbussen uit de regio rijden vaak op en neer en stoppen op Station Venlo en bij de halte vooraan in de stad waar je zo het Vleesplein en de Vleesstraat oploopt.

Op Station Venlo kun je met Flixbus vanaf allerlei bestemmingen in Europa naar Venlo afreizen, en vice versa.

Met het vliegtuig

Dat Venlo een goede strategische ligging heeft blijkt uit het feit dat er binnen een straal van 50 kilometer van Venlo 3 vlieghavens te vinden zijn: Eindhoven Airport, Niederrhein (Weeze) Airport en Düsseldorf Airport. Daarnaast zijn ook Maastricht-Aachen Airport, Keulen en Brussel binnen handbereik.Een voorbereid mens telt voor twee!

Parkeren in Venlo

Parkeer makkelijk en zorgeloos jouw auto

Placeholder for Q Park Nolensplein Q ParkQ Park Nolensplein Q Park

Openingstijden en koopzondagen

Binnenstad van Venlo

Placeholder for KlaasstraatKlaasstraat

Overnachten in Venlo

Laat je lekker in de watten leggen

Placeholder for Kasteel vooraanzicht thumbKasteel vooraanzicht thumb