• Vervoer trein naar venlo thumb

Bereikbaarheid en vervoer

Per trein, bus of auto: Venlo is goed bereikbaar

Bereikbaarheid en vervoer van en naar Venlo

Venlo is goed bereikbaar met de auto, trein, bus en vliegtuig. Met een modern centraal station, op loopafstand van het gezellige centrum en tal van toeristische trekpleisters, en meer dan 6000 parkeerplaatsen biedt de stad uitstekende faciliteiten.

Tel daarbij op dat er in een straal van 50 kilometer drie internationale luchthavens liggen, reden genoeg om Venlo snel en gemakkelijk bereikbaar te noemen.


Met de auto naar de stad

Venlo is prima bereikbaar met de auto,via de snelwegen A67, A73, E34 en de A74. Afritten naar Venlo Centrum en stadsdelen staan duidelijk aangegeven. Steden als Nijmegen, Eindhoven, Maastricht, maar ook Düsseldorf, Essen en Keulen liggen op minder dan een uur rijden van Venlo.

Voor actuele informatie over de bereikbaarheid, verkeersdrukte, files en ongevallen kun je kijken op de pagina van de ANWB. Of kijk op VanAnaarBeter.nl voor het laatste nieuws over wegwerkzaamheden in de regio.


Placeholder for Station Venlo Vanessa knappen Station Venlo Vanessa knappen

Met het openbaar vervoer

Met de trein

Een van de snelste en makkelijkste manieren om naar Venlo te komen is met de trein. Intercity’s en stoptreinen stoppen op Venlo Centraal Station. De snelste verbinding tussen Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Den Haag is de Intercity direct van de NS. Deze rijdt twee keer per uur. Meer informatie over routes, vertrektijden en prijzen vind je op www.ns.nl, (binnenlandse reizen), www.nsinternational.nl (vanuit en naar buitenlandse bestemmingen).

Kijk ook even op www.9292.nl of, indien je vanuit of naar Duitsland wilt reizen op www.bahn.de

Met de bus

Streekbussen uit de regio rijden vaak op en neer en stoppen op Station Venlo en bij de halte vooraan in de stad waar je zo het Vleesplein en de Vleesstraat oploopt.

Met het vliegtuig

Dat Venlo een goede strategische ligging heeft blijkt uit het feit dat er binnen een straal van 50 kilometer van Venlo 3 vlieghavens te vinden zijn: Eindhoven Airport, Niederrhein (Weeze) Airport en Düsseldorf Airport. Daarnaast zijn ook Maastricht-Aachen Airport, Keulen en Brussel binnen handbereik.


Kom je met de auto en wil je dicht bij de stad parkeren?

Bekijk dan direct de beste parkeerplaatsen en hoe je er komt!