Een kijkje in het leven van John & José Daenen

23 maart 2022

De Parade ligt er prachtig bij deze morgen, fietsers begeven zich richting het station en er lopen mensen voorbij met vers brood. Bij Fashion, Hair & More zwaait de deur open en eenmaal binnen staat er meteen een cappuccino met een stukje brownie klaar. John Daenen schuift een stoel bij terwijl bij zijn partner José al een vrouw in de kappersstoel zit.

“Ik heb 25 jaar een eigen kapsalon gehad in Tegelen”, vertelt José. “Maar we zochten een nieuwe uitdaging, wilden onze passies koppelen, ik had al 34 jaar een kledingzaak,” valt John haar bij. “We wilden het rustiger aan doen. Al bedoelden we niet zo rustig als het de afgelopen twee jaar is geweest!”, lacht John. “We kwamen al snel tot de conclusie dat we deze keer naar Venlo wilden. Het stadse trok ons daarin aan, we profiteren van de vele bezoekers aan de binnenstad. De ligging is ideaal, we hebben klanten die uit Arnhem speciaal naar ons komen maar ook toeristen die vanuit Düsseldorf naar Venlo worden gestuurd. Logisch ook, er is zoveel te beleven in de gemeente; Kasteeltuinen Arcen, alle mooie musea en zelfs een haven!"

John neemt het gedeelte ‘fashion’ voor zijn rekening, José het gedeelte ‘hair’, en daar heeft ze meteen ook een niche te pakken. “Ik knip alleen dames, en alleen kort haar. Schouderlengte is de max, en eigenlijk is dat nog te lang. Kort haar is mijn passie, ik vind het leuk om te doen, goed staan en het knippen is technischer. Doordat ik me hierin specialiseer heb ik klanten die van heinde en verre komen om geknipt te worden. Dat is toch wel het grootste compliment!”

Maar die ‘more’, waar staat die dan voor? "Elke maand maken wij plek voor iemand die ambachtelijk, handwerk maakt. Denk daarbij aan beeldhouwwerken, glasblazers en keramiek. Op die manier bieden we ruimte aan nieuwe, creatieve merken en kunstenaars. Bijkomend voordeel is dat wij daarmee ook onze deuren openen voor mensen die anders niet bij ons naar binnen zouden lopen.” Het ondernemen en creatief bezig zijn zit duidelijk in de familie, de zoon van John en José is staalbewerker en maakte al het interieur in de winkel. “Mijn ouders hadden een eigen kledingzaak, ik ben van huis uit eigenlijk ook meubelmaker, en mijn broer is beeldend kunstenaar. Hij maakte de laarzen die voor het stadskantoor staan."

“Ik vind het belangrijk om kleding in de rekken te hangen die uniek is. Daarom werk ik veel samen met het Nederlands merk Elsewhere. Het spreekt veel mensen aan, mensen die niet in doorsnee merken willen lopen. Zo kijk ik zelf niet per sé naar de modekleuren van het seizoen. Morgan bijvoorbeeld, is een Frans merk, super betaalbaar en leuke mode. Ik maak eigenlijk steeds vaker een keuze die bij ons en onze klanten passen, niet van alles wat. Eigenlijk zijn José en ik misschien ook de more, we zijn namelijk niet aan het werk. Fashion, Hair & More is ons thuis."

Placeholder for 2022 03 Kijkje in het leven van FHM Minted Media2022 03 Kijkje in het leven van FHM Minted Media