• Parkeren in Venlo nabij station

Parkeren in Venlo

Goed bereikbaar met bijna 5000 parkeerplaatsen in en rondom het centrum

Bereikbaarheid centrum en parkeren

Venlo is goed bereikbaar met de auto. Op grote blauwe borden staan de parkeergarages en –terreinen aangegeven en waar er nog ruimte is. Daarnaast kan men in de straten betaald parkeren in Venlo op maandag t/m zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur (donderdag tot 21.00 uur) en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Klik hier voor de tarieven. In de parkeergarages en terreinen met een slagboom moet altijd betaald worden.

Tijdelijk met korting parkeren in daluren

Om te zorgen voor spreiding heeft INretail een samenwerking opgezet met Q-Park. Bezoekers kunnen tijdelijk (tot eind juni) tijdens de daluren met korting parkeren in de Nolensgarage en de Maasboulevardgarage. Check hier de Venlopagina voor meer informatie en voorwaarden.


Mobiel parkeren

In Venlo kunnen bezoekers ook mobiel parkeren op straatparkeerplaatsen en parkeerterreinen in Venlo waar nu betaald parkeren geldt. Mobiel parkeren houdt in dat bezoekers geen kaartje meer uit de parkeerautomaat halen, maar hun parkeeractie starten en stoppen via hun mobiele telefoon. Dit kan via een app, door een sms te sturen of door te bellen. Mobiel parkeren is een extra service. Bezoekers kunnen er nog steeds voor kiezen om met muntgeld of met de bankpas te betalen.

Meer over mobiel parkeren

Parkeergarages en -terreinen

Centraal in Venlo kun je, naast betaald parkeren op straat en op pleinen, terecht bij de volgende parkeergarages en parkeerterreinen;

Parkeerterreinen: Maaskade Grenswerk: 150 parkeerplaatsen; Maaskade Hoog: 60 parkeerplaatsen; Maaswaard: 120 parkeerplaatsen; Stationsplein P&R: 136 parkeerplaatsen; Kazerneterrein: 1500 gratis parkeerplaatsen; Arsenaal: 260 plaatsen.

Parkeergarages: Nolenspleingarage (inclusief bovendek): 760 parkeerplaatsen; Maasboulevardgarage: 556 parkeerplaatsen; Maaswaardgarage: 385 parkeerplaatsen; Roermondsepoortgarage: 450 parkeerplaatsen, Blok van Gendt: 200 parkeerplaatsen.

Het dynamische parkeersysteem loodst de bezoekers naar de vrije parkeerplaatsen. Op deze manier wordt zo optimaal mogelijk gebruik gemaakt van de aanwezige parkeerruimte.