Een kijkje in het leven van Arjen Ypma

22 juli 2021

De van oorsprong Friese/Groningse Arjen woont nu ruim 15 jaar met zijn gezin in Venlo. In het dagelijks leven is hij zelfstandig ondernemer in de farmacie én is hij voorzitter van roeivereniging WSV. Arjen is een roeier in hart en nieren. In zijn studententijd heeft hij zes jaar actief meegedaan bij het wedstrijdroeien in Groningen. Inmiddels is hij sinds 2014 lid van roeivereniging WSV en daarmee een van de meest ervaren leden binnen de vereniging. Sinds april 2021 mag Arjen zich trotse voorzitter noemen. Voor hemzelf verandert er echter vrij weinig. ‘’Mijn passie is het coachen van mensen waardoor zij beter worden. Dit zal ik tijdens mijn voorzitterschap gewoon blijven doen’’ vertelt Arjen.

Na zijn studententijd had Arjen eigenlijk plannen om naar het buitenland te gaan totdat hij een vacature zag in Venlo. ‘’Voor mij voelde Venlo ook een beetje als buitenland. De connectie met de grens is in ieder geval sterk. Na mijn sollicitatiegesprek kreeg ik een stadswandeling aangeboden en ik was gelijk verkocht’’. Arjen voelt zich helemaal thuis in Venlo en vindt het roeien op de Maas heel leuk. Dit komt door de mooie natuur aan het water en het leven dat er rondom de Maas is. De groep van roeiers van WSV bestaat uit ongeveer 40 mensen van verschillende leeftijdscategorieën en ervaringsniveaus. Iedereen heeft een passie voor de sport en binnen de vereniging worden mensen gestimuleerd om beter te worden in het roeien. Naast het roeien worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd met als hoogtepunt het jaarlijkse roeiweekend naar de Moezel. Kortom, een bruisende watersportvereniging voor iedereen op en aan de mooie Maas!

Placeholder for 2021 07 Kijkje in het leven Arjen Ypma 2 WSV De Maas Minted Media2021 07 Kijkje in het leven Arjen Ypma 2 WSV De Maas Minted Media