Een kijkje in het leven van Marco Valks

08 juli 2021

Marco Valks is een gepassioneerde en attente kapitein uit Lomm. Vanaf zijn 12de levensjaar is hij lid van de Waterscoutvereniging Belletable waar de passie voor varen helemaal is opgebloeid. Bij de scouting heeft hij leiderschap, het samenwerken en natuurlijk het varen geleerd. Dit kan hij nu perfect toepassen op zijn eigen schip. Marco is een echte alleskunner! Op het schip is hij niet alleen de kapitein, maar ook de gids en de technicus. Daarnaast vermaakt hij ook nog eens de gasten. Hij zou graag zijn kennis en passie willen overdragen aan de jongere generatie. Zo kan hij ze alle kneepjes van het vak leren. Hij heeft zelf namelijk van kleins af aan gedroomd van een eigen schip. En nu is hij al 15 jaar eigenaar van zijn eigen schip: Filia Mosae!

Filia Mosae is een prachtige Maasboot, waar persoonlijke aandacht en gezelligheid het allerbelangrijkst zijn. Marco zegt zelf ook altijd: ‘Als je goed bent voor de mensen, dan zijn de mensen ook goed voor jou!’. De stuurhut staat ook altijd open, zodat de gasten een praatje met hem kunnen maken. Zijn dag is pas volmaakt wanneer hij de gasten met een ‘big smile’ het schip ziet verlaten. Dan weet hij dat hij zijn werk goed heeft gedaan. Wanneer je van de natuur houdt, iets wilt bijleren of gewoon iets te vieren hebt… dan ben je meer dan welkom op het schip! Hij vindt de Lage Loswal fantastisch mooi gelukt. Het mooiste hieraan vindt Marco het verlaagde uiteinde. Het schip is hierdoor beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Ook zij kunnen nu genieten van een rondvaart. Op het moment is Marco bezig met het mogelijk maken van een vrijdagmiddagborrel op het schip voor kleinere bedrijfjes. Deze kunnen zich dan gewoon gezellig met een hapje en een drankje amuseren. Hij wil de overheid een dik compliment geven voor de schonere Maas. Hierdoor kan hij weer genieten van de mooie vissen die hem voorbij zwemmen!

Placeholder for 2021 07 Kijkje in het leven Marco Valks Filia Mosae Minted Media2021 07 Kijkje in het leven Marco Valks Filia Mosae Minted Media