Een kijkje in het leven van Janiek Korsten

23 februari 2024

"Je zit bij mij de hele dag in de zon. Vanaf april is het superlekker zitten op ons terras aan het Flujasplein." Het belooft een mooi voorjaar te worden voor Janiek van De Soepketel. "De zaak was eerst van mijn tante. Ik hielp haar in die tijd altijd uit en zij wilde met pensioen dus twee jaar geleden besloot ik de sprong te wagen en nam ik De Soepketel over. Ik werkte toen nog in de marketing communicatie, maar kon de horeca - waar ik altijd uit ben blijven helpen - niet missen."

"Toen de zaak 'van mij' was, heb ik de inrichting aangepast en het ook echt op mijn eigen manier gedaan. Zo heb ik ieder week een nieuw menu dat af is gestemd op het seizoen. De afgelopen tijd kwamen mensen voor de erwtensoep, en de vastelaovessoep verkoopt ook altijd zo uit. Maar van de sotosoep blijf ik af, die staat al drie jaar op het menu. Toen ik die er eens vanaf probeerde te halen, kreeg ik daar zoveel commentaar op. Dat durf ik niet meer!," lacht ze

"Ik ben midden in de lockdown begonnen. Ik dacht, 'dat is over twee weken wel voorbij!'. Maar door dat wisselmenu, en het feit dat soep ook heel makkelijk af te halen is, zie ik mensen terug blijven komen. Ik zie ook veel mensen die in de binnenstad werken en dan op een vaste dag de boterhammen thuis laten en bij mij een lekker soepje komen halen."

"Die onvoorspelbaarheid maakt het ook leuk. Het is te druk voor mij alleen maar ook niet druk genoeg om iemand aan te nemen, gelukkig helpt mijn moeder graag uit. Het is veel, dat zal ik niet ontkennen. Inkoop, administratie, in de zaak staan, ik maak alle soepen vers, bak sinds kort ook mijn eigen worstenbroodjes. Het is pittig, als eenpitter. Gelukkig kan ik veel sparren met Edith van Bar Ö, die hier om de hoek zit.

"Ik kom uit Hout-Blerick maar woon sinds 5 jaar in de binnenstad. Ik woon boven de zaak, maar zou dat niemand aanraden," lacht ze. "Je eigen zaak laat je nooit los. Dan ga ik weer even stofzuigen, drinken koud zetten en of een nieuw recept uitproberen. Het Flujasplein lijkt vaak een vergeten stukje Venlo maar ik zit hier heel graag. Zeker nu lente in aantocht is en ik uitkijk naar volop zon op mijn terras!"

Placeholder for INTERVIEW Janiek Korsten WEB Thom Spierenburg 5INTERVIEW Janiek Korsten WEB Thom Spierenburg 5