• Placeholder for Museumkwartier Minted Media 1Museumkwartier Minted Media 1

Cultuur snuiven

Het historische centrum van Venlo heeft verschillende plekken waar je cultuur kunt snuiven. Er zijn diverse musea in Venlo. De stad heeft genoeg te bieden!


Culturele routes door de binnenstad!

Wat is leuker dan door de stad slenteren en wat nieuws leren over de stad? In onze Historische route en Gedichtenroute ontdek je de stad op een leuke en interessante manier!

Erfgoud route

De binnenstad staat vol met goedbewaarde parels die het bewonderen waard zijn. In onze Historische route leer je de bijzondere verhalen achter 25 gebouwen in de Venlose binnenstad.

Gedichtenroute

Poëzie is op vele plekken te vinden in de binnenstad. Tijdens de gedichtenroute ontdek je deze plekken, lees je de achtergrond ervan en beluister je een audio fragment waarin het gedicht wordt voorgedragen.


Tentoonstellingen

Bekijk hier welke leuke tentoonstellingen deze zomer te bezoeken zijn!


Muurschilderingen en kunstwerken

Traditionele kunst, galerieën, musea, of een toffe kunstroute? In Venlo kom jij aan je trekken!

Placeholder for MuurschilderingenMuurschilderingen

Evenementen in Venlo

In Venlo valt er een hoop te beleven! Zo kun je er goed feesten, kun je genieten van een leuk optreden bij Grenswerk, eens goed lachen bij de Maaspoort, en nog veel meer! Venlo is namelijk een stad vol met cultuur. Speciaal voor de zomer hebben we een lijst met evenementen die je zeker moet bezoeken als je in Venlo bent. Benieuwd? Lees dan verder!

Placeholder for EvenementeEvenemente