• Placeholder for 2023 CAMPAGNE Banner Met cultuur in Venlo zit het wel snor2023 CAMPAGNE Banner Met cultuur in Venlo zit het wel snor

Kids en cultuur

Met de cultuur in Venlo zit het wel snor!

04 september 2023

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met genieten van cultuur. Want waar zie je jouw helden nu in levende lijve op het podium? Of waar mag je je als een echte Picasso uitleven op het witte doek? Ontdek de magie van de cultuur en ga op ontdekkingsreis in het theater, museum of de bioscoop.

Psst... Wist je dat Theater De Maaspoort en Museum Van Bommel van Dam een prachtig initiatief hebben waarbij kinderen (en jongeren) gratis van het theater en museum kunnen genieten?


Ontdek de wondere wereld van het kunst kijken

Ben jij 17 jaar of jonger? Dan mag jij gratis naar museum van Bommel van Dam! Bezoek de tentoonstellingen en scherp met de schitterende collectie moderne kunst jouw kunstzinnige blik aan.

Meer info
Placeholder for VBVD2022 Poppenspel Workshop 004 jpgVBVD2022 Poppenspel Workshop 004 jpg

Ontdek je helden in het theater

Bij Theater de Maaspoort zijn (familie)voorstellingen gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Je kunt komend seizoen dus jouw (super)helden Mega Mindy, Bing, Juf Roos en Zin in Zappelin LIVE live zien!


  Ga op wereldreis in Steyl

  Het bezoek aan het Wereldpaviljoen in Steyl is een geweldig cultureel en educatief uitje. Reis via interactieve games, rollenspellen en workshops naar Nicaragua en Ghana en leer alles over hun culturen. En dat alles in één middag!

  Meer info
  Placeholder for WereldpaviljoenWereldpaviljoen

  Een filmpje pakken

  Waar kun je nu beter ontspannen dan in de lekkere luxe stoelen van de bioscoop? Bij CityCinema kun je op je gemak genieten van de leukste kinderfilms. Bekijk de beste blockbusters met jouw helden waaronder De Bellinga's, Teenage Mutant Ninja Turtles, Juf Roos of Pip & Pelle. Tel daar een enorme beker popcorn bij en droom lekker weg in de filmwereld!

  Meer info
  Placeholder for 2023 CAMPAGNE Cultuur City Cinema WEB Niels Winter 462023 CAMPAGNE Cultuur City Cinema WEB Niels Winter 46

  Beleef de natuurhistorie

  Benieuwd naar de natuurhistorie, naar de Romeinse tijd, de middeleeuwen, historische schatten die destijds zijn gevonden of naar de dierenwereld? Zowel in het Limburgs Museum als in het Missiemuseum staan er prachtige tentoonstellingen speciaal voor jou klaar!

  Placeholder for 2023 CAMPAGNE Cultuur Missiemuseum WEB Niels Winter 782023 CAMPAGNE Cultuur Missiemuseum WEB Niels Winter 78

  Ontdek de dierenwereld

  Bekijk in het Missiemuseum een unieke verzameling geprepareerde (opgezette) dieren. Nog nooit zag je zoveel zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën, giraffe, antilopen, runderen, leeuwen en zebra's en vissen van zo dichtbij! En vergeet zeker niet kennis te maken met Joseph, de iconische beer.

  Meer info
  Placeholder for AGENDA Van neanderthaler tot stedeling WEB Limburgs MuseumAGENDA Van neanderthaler tot stedeling WEB Limburgs Museum

  Van neanderthaler tot stedeling

  Enig idee hoe ver onze geschiedenis teruggaat? Ontdek in het Limburgs Museum de oudste sporen en archeologische schatten van mensachtigen in ons land. Zie de mammoetbotten waar neanderthalers van knabbelden, ontdek hoe Romeinen een brug bouwden of zoek de monnik op een schaats. En voor wie durft, kan met professor B.C. Oud een interactieve vlucht maken langs al die tijden!

  Meer info

  Peuterbieb

  Ben jij ook zo’n fan van BieBie en de BoekenBeer? Elke woensdag trakteert het enthousiaste voorleesteam van de Bibliotheek Venlo op weer een nieuw verhaal. Een half uur staat in het teken van een prentenboek voor peuters die mee kunnen doen en bewegen om aansluitend liedjes te zingen met instrumentjes. Ze maken er iedere week samen met knuffels Boekenbeer en Biebie in de stadsbibliotheek een feestje van. Kun je niet naar de Stadsbibliotheek komen? Ze gaan ook geregeld op pad in onze dorpskernen en buurgemeenten.

  Lees meer
  Placeholder for PeuterbiebPeuterbieb

  Met de cultuur in Venlo zit het wel snor!

  Naast het brede theater- en toneel aanbod is er in Venlo en haar dorpskernen nog veel mee te beleven op het gebied van cultuur. Van grote culturele instellingen met meer dan 200 voorstellingen tot kleine filmtheaters met een uniek geselecteerd aanbod.

  In Groot-Venlo kun je genieten van een breed palet aan muziek, theater, tentoonstellingen, films en exposities. Benieuwd naar wat cultureel Venlo voor jou in petto heeft?