• Bommel infopunt header

Museum van Bommel van Dam

Uitdagend en een beetje excentriek

Museum Van Bommel-Van Dam

Venlonaren zien haar nog zo voor zich. Reina van Bommel-Van Dam. Ze was een echte madame, onlosmakelijk verbonden met haar sigaartjes. In haar jonge jaren legde ze samen met haar man Maarten een indrukwekkende kunstcollectie aan die de basis vormde voor wat later Museum Van Bommel-Van Dam werd*, een museum voor moderne en hedendaagse kunst.

**Uitdagend en een beetje excentriek**

Mu-se-um: het klinkt statig, afstandelijk en gesloten. Maar niets is minder waar... want bij dit museum staan de deuren wagenwijd open voor crossovers, experimenten en externe initiatieven en het museum handelt nog altijd in de geest van haar oprichters. Naast alom geprezen modernisten, avantgardisten en postmodernisten uit binnen- en buitenland is er volop aandacht voor jong talent. Kortom: een uiterst interessante kunstmix, uitdagend en een beetje excentriek, maar bovenal van hoogstaande kwaliteit en internationale allure. Een kunstbeleid à la Reina, zeg maar.

*In 1969 schonken Maarten en Reina van Bommel-van Dam hun collectie aan de Gemeente Venlo op voorwaarde dat er een museum zou komen met een aangrenzende woning. De kunstminnaars wilden namelijk dag en nacht toegang hebben tot hun collectie. Reina van Bommel- Van Dam stierf in 2008 op 97-jarige leeftijd. Ze was toen al 17 jaar weduwe.

Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de verbouwing van de toekomstige museumlocatie; het oude postkantoor aan de Keulsepoort 1. Dit monumentale gebouw wordt omgevormd tot een collectiehuis en zal medio 2021 haar deuren openen. Totdat het zover is kun je het museum vinden in het infopunt op de Klaasstraat 38 te Venlo, waar ze geïnteresseerden op de hoogte houden van alle activiteiten zoals het stadsprogramma, tentoonstellingen en stand van de verbouwing. Het infopunt op de Klaasstraat 38 is geopend op vrijdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur, graag van tevoren reserveren via info@vanbommelvandam.nl.

Museum van Bommel van Dam
Klaasstraat 38
5911 JR Venlo
Tel: 077-3513457
Bekijk website

Naar route


In de buurt

shop-in-shopconcept

Well-Trade Venlo

Placeholder for 2021 06 Venlo Partners Well Trade 3 2021 06 Venlo Partners Well Trade 3

Vrouwelijk, met een eigen stijl en volgens de laatste fashiontrends

Carrièra Damesmode

Placeholder for 2020 09 VP Carriera 5 A4 2020 09 VP Carriera 5 A4

Voor de modebewuste man

Leonardo Mode Voor Mannen

Placeholder for Leonardomode thumbnail Leonardomode thumbnail

voor al jouw creativiteit

Stoffenwinkel Venlo

Placeholder for Stoffenwinkel thumb Stoffenwinkel thumb

Fotoservice in de breedste zin van het woord

Foto Kino Linders

Placeholder for Linders thumbnail Linders thumbnail

de etalage tot kijkkunst verheven

Xie Eyewear

Placeholder for Xie thumb Xie thumb