• Placeholder for Zoete aardappel toastjesZoete aardappel toastjes

Zoete aardappeltoastjes

Geïnspireerd door de zoete aardappel van Heijmans uit Kessel-Eik

Placeholder for Cyrille BergerCyrille Berger

Cyrille Berger

11 mei 2023

Deze toastjes naar recept van Cyrille van Foodies x Friends van de zoete aardappels van Heijmans uit Kessel-Eik zijn een heerlijke verrassing! Megagroot, stevig en zoet. En... door de vorm en vastheid, super handig om mooie ronde toastjes mee te maken! Dit toastje is ideaal als toastvervanger, het zit vol vezels, goede voedingstoffen en is glutenvrij.

Ingrediënten (te verkrijgen bij Beej Benders)

  • Zoete aardappel
  • Zeezout en peper

Extra kruiden

  • Koriander
  • Kerrie
  • Kurkuma
  • Gerookt paprikapoeder

Bereiding

  • Week de zoete aardappelen na het snijden ongeveer 30 minuten in koud water.
  • Snijd de de zoete aardappel in toastjes van 1/2 cm dik.
  • Bak in de oven 25 minuten op bakpapier, draai ze halverwege om.
  • Kruid en beleg naar smaak!

TIP! Maak ze extra crunchy door ze kort in de airfryer te doen

TIP! Bestrijk de toastjes met maïzena voordat ze in de oven gaan.

TIP! Beleg met aardbeiencompote van Rijnland aardbeien, geitenkaas of hummus.

Placeholder for Cyrille BergerCyrille Berger

Over de schrijver

Cyrille Berger

Marketing expert by day, foodie 24/7… Cyrille is een creatieve en enthousiaste foodie, altijd op zoek naar inspiratie voor lekkere en verrassende gerechten. Ze was een tijdje weg, maar heeft de liefde in en voor Venlo gevonden. Nu is ze op culinaire (her)ontdekkingstocht in Venlo. Op haar foodblog post Cyrille elke week smakelijke en kleurrijke foto’s van haar favoriete recepten, de laatste foodtrends, eten in Venlo en kooktips.

Krijg je al trek? Neem een kijkje op haar instagram blog @foodies_x_friends