• Placeholder for UrryUrry

Vegan zoete aardappelcurry

Geïnspireerd door de zoete aardappel van Heijmans uit Kessel-Eik

Placeholder for Cyrille BergerCyrille Berger

Cyrille Berger

09 mei 2023

Kook de streek met deze overheerlijke vegan zoete aardappelcurry geïnspireerd op de Streekweken! De zoete aardappel van Heijmans is megalekker!

Ingrediënten (te verkrijgen bij Beej Benders)



  • Zoete aardappel van Heijmans, ook vers af te halen in hun winkel in Kessel-Eik
  • 2 uien
  • 1 tl/cm gember
  • 1 tl knoflook
  • 50 ml plantaardige kookroom
  • amandelschaafsel
  • verse koriander

Kruiden


  • 1 tl chili
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl garam masala
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl djinten / kurkuma

Bereiding


  • Snijd de zoete aardappel, 2/3 in grote stukken 1/3 in blokjes. Kook de grote stukken. Blend met de staafmixer tot een puree.
  • Bak uitjes, gember en knoflook en voeg de kruiden toe. Voeg de puree en zoete aardappelblokjes, kookroom en 50ml water toe en laat 15 minuten sudderen.
  • Serveer met koriander en kort gebakken amandelschaafsel.

Serveertips


  • Lekker met bijzondere rijst, zoals deze met speld, granen en quinoa.
  • Drip de room over de curry op t eind voor een speels effect.

Placeholder for Cyrille BergerCyrille Berger

Over de schrijver

Cyrille Berger

Marketing expert by day, foodie 24/7… Cyrille is een creatieve en enthousiaste foodie, altijd op zoek naar inspiratie voor lekkere en verrassende gerechten. Ze was een tijdje weg, maar heeft de liefde in en voor Venlo gevonden. Nu is ze op culinaire (her)ontdekkingstocht in Venlo. Op haar foodblog post Cyrille elke week smakelijke en kleurrijke foto’s van haar favoriete recepten, de laatste foodtrends, eten in Venlo en kooktips.

Krijg je al trek? Neem een kijkje op haar instagram blog @foodies_x_friends