Gek op geometrische patronen en asperges? Dan kun jij je hart niet op met deze aspergequiche van Cyrille van Foodies x Friends. Prei en kaas is sowieso een magische combinatie maar voeg daar ook nog de overheerlijke asperges van Tillemans uit Beringe aan toe en je hebt een waar feestmaal!
Ingrediënten
- Asperges
- Bladerdeeg of quichedeeg
- (Halve) rol geitenkaas
- (Plantaardige) kookroom
- 1 prei
- Tijm
- 4 eieren
- Peper & zeezout
Bereiding
- Snij de asperges en prei en bewaar apart.
- Klop de eieren goed luchtig en voeg alle ingrediënten behalve de kaas en asperges toe.
- Leg het bladerdeeg in een ovenschaal. TIP! Liefst een dunne ovenschaal of zelfs een bakblik. Anders duurt het langer voordat het deeg gaar is.
- Voeg eerst het eiermengsel toe. Verbrokkel de geitenkaas erboven. Druk alles aan met een lepel en zorg dat alles egaal verdeeld is.
- Leg de asperges in een mooi patroon.
TIP! Asperges worden snel droog in de oven, besmeer ze nog even met boter en/of wat room voordat ze de oven in gaan.
Over de schrijver
Cyrille Berger
Marketing expert by day, foodie 24/7… Cyrille is een creatieve en enthousiaste foodie, altijd op zoek naar inspiratie voor lekkere en verrassende gerechten. Ze was een tijdje weg, maar heeft de liefde in en voor Venlo gevonden. Nu is ze op culinaire (her)ontdekkingstocht in Venlo. Op haar foodblog post Cyrille elke week smakelijke en kleurrijke foto’s van haar favoriete recepten, de laatste foodtrends, eten in Venlo en kooktips.
Krijg je al trek? Neem een kijkje op haar instagram blog @foodies_x_friends