• Placeholder for 2023 CAMPAGNE Banner Met cultuur in Venlo zit het wel snor2023 CAMPAGNE Banner Met cultuur in Venlo zit het wel snor

Haal je muzikale hart op dit seizoen

Met de cultuur in Venlo zit het wel snor!

04 september 2023

Ga je graag met je voetjes van de vloer bij een popconcert, ben je fan van het Limburgse dialect of gaat je hart sneller kloppen van rockmuziek? De Maaspoort, Theater de Garage en Poppodium Grenswerk hebben grote toppers en kleine intieme muzikanten voor je geprogrammeerd.


We will rock you!

Queen zong het al meerdere malen ‘we will rock you!’ En we beloven je, onderstaande artiesten zullen ervoor zorgen dat jouw hoofd vanzelf mee gaat knikken en je niet stil kunt blijven zitten.


Tijd voor een eerbetoon

Legendes uit de muziekbranche. Zangers, zangeressen of groepen die zo'n impact hebben gemaakt dat andere artiesten een eerbetoon voor hun uitvoeren in de vorm van een tribute. Er staan er diverse op de planken het aankomende seizoen. Staat jouw favoriet er ook bij?


Domani

Dit seizoen kun je op ook in de voormalige kloosterkerk van de paters Dominicanen genieten van de mooiste concerten en voorstellingen. Domani is een bijzondere plek met een bijzonder programma waar klassieke muziek de boventoon voert.

Laat je vervullen door de muzikale klanken in het hart van het Kloosterkwartier!

 • 25
  feb
  Theater

  René Maurer Trio

  Placeholder for Maaspoort 5018Maaspoort 5018
 • 03
  mrt
  Muziek

  Ad Mosam

  Placeholder for Maaspoort 5019Maaspoort 5019
 • 19
  mei
  Muziek

  Petkova & Kraayenhof

  Placeholder for Maaspoort 5021Maaspoort 5021
 • 02
  jun
  Muziek

  Hermitage Quartet

  Placeholder for Maaspoort 5022Maaspoort 5022

Het hele seizoen genieten van het Limburgs dialect

Muziek uit ons eigen dialect mag natuurlijk niet ontbreken. Want zoals Rowwen Heze het al eens zei: 'rustig wachten op d'n daag, dat heel Holland Limburgs lult'. Voordat het zover is, kun je bij De Maaspoort, Grenswerk en in Theater de Garage genieten van deze Limburgstalige voorstellingen.


Broedplaats van nieuw talent

Verdieping Nul is de playground van Poppodium Grenswerk. Het is de broedplaats voor nieuw talent. Op Nul werken muzikanten, dj’s en producers aan hun skills, op eigen houtje of onder professionele begeleiding. Je kunt er les nemen, workshops volgen, een oefenruimte huren, de studio in duiken en advies krijgen over zo’n beetje alles wat met spelen, optreden en produceren te maken heeft. En dat allemaal in downtown Venlo.

Lees meer over verdieping nul
Placeholder for LOCATIE Grenswerk Oefenruimte Verdieping Nul WEBLOCATIE Grenswerk Oefenruimte Verdieping Nul WEB

Laat je verrassen!

Soms zijn er voorstellingen te zien die je niet onder alleen 'muziek' kunt vangen. Voorstellingen die zo'n unieke beleving zijn en die je echt gezien moet hebben! Sta je open voor iets nieuws? Probeer dan zeker eens een van onderstaande tips:


Cultuur in de regio

Haal je muzikale culturele hart op in Venlo, want hier bruist het van de culturele activiteiten.

 • 14
  okt
  Muziek

  Popronde

  Placeholder for PoprondePopronde

Muziek ontdekken bij Co. de Cultuurontwikkelaar

Of het nu bij een leuke hobby blijft of een juist de start is naar een verdere muzikale carrière. Bij de muziekafdeling van Co. de Cultuurontwikkelaar staat garant voor goede muzieklessen. Naast lessen organiseren ze regelmatig optredens en kun je meedoen aan concoursen, concerten en andere leuke muzikale projecten. Wil jij vast een beetje proeven? Ga dan op zondag 10 september naar hun open dag!

Ontdek CO. de Cultuurontwikkelaar
Placeholder for Web CURSUS Popshop 17 191129 Nicky Caspers 9c2b8e8f41f1f72b3228d5f8de19fe14Web CURSUS Popshop 17 191129 Nicky Caspers 9c2b8e8f41f1f72b3228d5f8de19fe14

Cultuurmedewerkers aan het woord

Dag in, dag uit zijn zij bezig met cultuur. Of dit nu is op het gebied van theater, kunst of historie. Wij vroegen ze naar hun kijk op de cultuursector, waar hun hart sneller van gaat kloppen en welke voorstelling, optreden of tentoonstelling je zeker niet mag missen komend seizoen.

Blog

Lieke Lenders

Cultuurmakers in Venlo aan het woord

Placeholder for PORTRET Lieke Lenders Grenswerk WEB Thom Spierenburg 2PORTRET Lieke Lenders Grenswerk WEB Thom Spierenburg 2
Blog

Joël Lammeretz

Cultuurmakers in Venlo aan het woord

Placeholder for PORTRET Cultuurcampagne Joel Lammeretz Limburgs Museum WEB Thom Spierenburg 4PORTRET Cultuurcampagne Joel Lammeretz Limburgs Museum WEB Thom Spierenburg 4
Blog

Linda Keijzers-van Vegchel

Cultuurmakers in Venlo aan het woord

Placeholder for PORTRET Linda Keijzers van Vegchel WEB Thom Spierenburg 2PORTRET Linda Keijzers van Vegchel WEB Thom Spierenburg 2

Met de cultuur in Venlo zit het wel snor

Naast het brede muziekaanbod is er in Venlo en omstreken nog veel mee te beleven op het gebied van cultuur. Van grote culturele instellingen met meer dan 200 voorstellingen, tot kleine filmtheaters met een uniek geselecteerd aanbod. In Venlo kun je genieten van een breed palet aan muziek, theater, tentoonstellingen, films en exposities. Benieuwd naar wat cultureel Venlo voor jou in petto heeft?

Ontdek meer cultuur
Placeholder for Hoofbeeld Cultuurcampagne BLO GpaginaHoofbeeld Cultuurcampagne BLO Gpagina