• Placeholder for Coverfoto HR EileenCoverfoto HR Eileen

Een Venloos Kinderboekenfeest

Kinderboekenweek 2023

18 september 2023

In oktober is het weer tijd voor de Kinderboekenweek! Van 4 tot en met 15 oktober staan culturele instellingen in Venlo in het teken van het thema 'Bij mij thuis'.

Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Hoe praat je over de verschillen en gelijkenissen? Vaak juist door erover te lezen! Via verhalen kom je in andere werelden, keukens en gezinnen terecht. Boeken zetten je aan het denken, vergroten je blik en bieden troost.

Met een boek kun je thuiskomen!


Jan Klaassen Poppenkast

Op woensdag 4 oktober komt Jan Klaassen op bezoek in Theater de Garage. Poppenspeler Frank Peters uit Mill neemt je mee in een mooie voorstelling over het gezegde 'Oost west, thuis best'.

Leuk voor kinderen van 3 tot en met 9 jaar en iedereen die poppenkast leuk vindt

Meer informatie en reserveren
Placeholder for Jan KlaasenJan Klaasen

Illustrator Charlotte Dematons komt op bezoek!

Op donderdag5 oktober komt illustrator Charlotte Dematons, bekend van de prentenboeken 'Alfabet', 'De gele ballon' en 'Sinterklaas' naar Bibliotheek Venlo. Om 15.00 uur neemt ze je mee op reis in haar fantasie met het boek Alfabet. Dit wil je niet missen!

Leuk voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar

Meer info
Placeholder for Bieb CharlotteBieb Charlotte

Creatief schrijven met Chalk.This!

Ben jij 9 jaar of ouder, creatief en gek op tekenen? Op vrijdag 6 oktober inspireert raamkunstenaar Luuk Moens van Chalk.This met zijn vaardigheden en technieken in Bibliotheek Venlo. Aan de hand van verschillende lettertypes ontwerp je je eigen rug van een boek. De meest originele en creatieve ontwerpen zal Luuk op het raam van de Bibliotheek in Venlo tekenen

Let op! Deelname is gratis, maar je dient je wel even aan te melden via de website van de Bibliotheek Venlo

Meer info en aanmelden
Placeholder for AGENDA Kinderboekenweek Chalk.This WEBAGENDA Kinderboekenweek Chalk.This WEB

Joris & Jeroen bij MOUT

Geniet op zondag 8 oktober van 10.30 to 11.00 uur van een lekkere luie zondag bij MOUT met Joris & Jeroen. Na het daverende succes tijdens de Nationale Voorleesdagen en de meivakantie lezen zij voor uit het prentenboek 'Kleine muis zoekt een huis'.

Aanmelden is niet nodig

Meer info
Placeholder for Voorleesact Jeroen 21 of 29Voorleesact Jeroen 21 of 29

Een spannende en grappige ‘mjoesikal’ voor het hele gezin

Op woensdag 11 oktober om 15.00 uur brengt Theater de Maaspoort samen met Bibliotheek Venlo 'Meester Kikker' naar Venlo. 'Meester Kikker' is gebaseerd op het gelijknamige (verfilmde) boek van Paul van Loon. Het gaat over meester Frans die een groot geheim bij zich draagt: hij verandert namelijk dikwijls in een kikker. De voorstelling wordt een visueel feestje, met een groot doekendecor, projecties, poppen en schuimpruiken nemen we het publiek mee in dit wonderlijke verhaal waarin we erachter komen dat wellicht iedereen wel een diertje in zich heeft.

TIP!
Doe vóór de voorstelling mee aan de beeldende workshop 'Een huisje voor kikker' welke wordt gegeven door docenten van Co. de Cultuurontwikkelaar.

Leuk voor kinderen vanaf 5 jaar oud

Reserveer jouw gratis ticket
Placeholder for Meester Kikker 500x500 01 thumbMeester Kikker 500x500 01 thumb

Peuterbieb Speciaal: Met Muis naar de film bij CityCinema!

Kom op woensdag 11 oktober met Biebie en Boekenbeer naar de Peuterbieb op een hele bijzondere plek, CityCinema. Daar leest Kim voor uit 'Muis gaat naar de film' én kun je daarna samen met alle andere kinderen naar de film 'Robocar Poli' kijken. Op een groot scherm, met de lichten minimaal gedimd en het geluid niet te hard.

Let op! Deze activiteit is gratis, maar aanmelden is wel verplicht

Meer info
Placeholder for Muis filmMuis film

Een inter­ac­tieve boekp­re­sen­tatie van Rosa Vrij

Op zaterdag 7 oktober presenteert beeldend kunstenaar haar boek House bij Museum van Bommel van Dam. Toen zijin 2018 ging samenwonen met haar partner Ben Weir, nodigde ze hem uit voor een uitwisseling in woord en beeld. In WhatsApp-gesprekken, tekeningen en brieven reflecteerden ze op hun relatie tot hun nieuwe huis en tot elkaar. Tijdens de performatieve boekpresentaties (van 11.00 tot 12.30 uur en 14.00 tot 15.30 uur) leest en ervaart het publiek dit boek in kleine groepjes.

Museum van Bommel van Dam programmeert deze boekpresentatie in de Kinderboekenweek, omdat het een verdieping kan bieden voor ouders op het thema ‘Bij mij thuis.’

Let op! Het boek is geschreven in het Engels

Meer info
Placeholder for House Rosa Vrij 3 Foto door Cem AltınözHouse Rosa Vrij 3 Foto door Cem Altınöz