Lieke Lenders, programmeur dance en hiphop bij Poppodium Grenswerk, zag de cultuur in Venlo niet alleen veranderen. Ze werkte er ook voordat ze bij Grenswerk aan de slag ging actief aan mee.
"Toen ik jong was, was er voor mij weinig te doen in Venlo. Je had Perron 55 (voormalig poppodium van Venlo, red.) maar op een gegeven moment wilden we grotere artiesten zien. Al snel gingen we naar feesten in Eindhoven en Nijmegen, we reisden het hele land door. Ik merkte dat veel mensen die dat tof vonden, niet in Venlo bleven en langzaam wegtrokken. Toen dacht ik, we moeten toch iets kunnen realiseren wat mensen hier ook tof vinden? In die tijd gingen we veel naar huisfeestjes, en amper naar de kroeg. Toen kwamen we op het idee om een huisfeest in de kroeg te organiseren. Zo werd Huisgenot geboren.""Huisgenot was een positieve verandering in Venlo. Regelmatige housefeesten die uitverkocht waren, dat was een unicum in Venlo. Dat gaf positieve energie, 'ut kin wal'. Je stopt er namelijk veel tijd en energie in, veel meer dan een concept in de andere stad. De nachtscene in Venlo is eigenlijk te klein. Als een collectief een feestje organiseert, kun jij als ander collectief weer even niets omdat het aanbod groter is dan de vraag."
"Ik vind het leuk om na te denken over waar mensen behoefte aan hebben en hoe we die behoeftes bij Grenswerk in kunnen vullen. Om op een feest zoals Onbegrensd of Palms 'n Paradise, na weken werk, te kijken of de uitkomst is wat we ervan verwacht hadden. Toen ik net begon zat het succes alleen in ticketverkoop. Nu zie ik succes ook als als iets programmeren voor groepen in Venlo waar tot op dat moment nog niets voor is. Als ik dan 150 tickets verkoop denk ik niet meer 'shit', maar ben ik blij dat ik 150 mensen blij heb kunnen maken. Voor een stad als Venlo is 150 mensen ook gewoon de max voor een niche programmering. Succes is voor mij niet meer per sé de kaartverkoop maar juist een diverse programmering."
"Wat mij betreft kan de nacht scene niet groot genoeg zijn. Er zijn alleen te weinig mogelijkheden. Veel panden die leegstaan en waar vette dingen kunnen ontstaan, hebben geen horecavergunning. Als we onszelf grootstedelijker willen presenteren en meer reuring willen maken, moeten we daar wat losser in worden."
"Ik probeer er als programmeur van Grenswerk voor te zorgen dat wij één van die ontmoetingsplekken zijn, maar er is iemand nodig die opkomt voor de belangen van de nachtcultuur in Venlo. Mensen durven 's nachts zichzelf te zijn. Je komt like minded people tegen, er ontstaan ideeën en nieuwe initiatieven. Dat maakt de nacht - en Venlo - heel mooi."