• Placeholder for 2023 CAMPAGNE Banner Met cultuur in Venlo zit het wel snor2023 CAMPAGNE Banner Met cultuur in Venlo zit het wel snor

Geniet van theater en toneel dit seizoen

Met de cultuur in Venlo zit het wel snor!

04 september 2023

Beeldend theater, muziektheater of een theatercollege… Als jij een theaterliefhebber bent, heb jij september al maanden in het vizier! September betekent namelijk de start van het nieuwe cultureel seizoen. Een seizoen waar grote toneelproducties én kleine intieme stukken bij Theater De Maaspoort en Theater de Garage op de planken staan.


Muziektheater

Met muziektheater krijg je het beste van twee werelden. Een avond waarin een mooie combinatie van dans, muziek en gesproken woord bij elkaar komen. Ga voor een avond waar verschillende theatrale elementen in wisselende samenstellingen voorbijkomen en laat je vervoeren in de wereld van het theater en toneel.

Ontdek meer
Placeholder for Maaspoort 4959Maaspoort 4959

Theatercolleges

De laatste jaren komen er steeds meer theatercolleges voorbij. Wijze levenslessen, toffe wetenschappelijke proeven maar vooral ook persoonlijke verhalen. Dus duik weer in de spreekwoordelijke schoolbank en ontdek de theatercolleges van dit seizoen in Theater de Maaspoort.

Ontdek alle colleges
Placeholder for Andre kuipers op reis naar de toekomst theatertour scaledAndre kuipers op reis naar de toekomst theatertour scaled

Beeldend theater

Beeldend theater, oftewel theater met een visuele taal. In deze vorm bepalen objecten, materialen en/of de kenmerken van de locatie een groot gedeelte van de voorstelling. Ervaar en beleef het zelf!

Placeholder for MP Jakop AhlbomMP Jakop Ahlbom
Placeholder for 20 Herz Garage20 Herz Garage

In Theater de Maaspoort bijvoorbeeld, waar je komend seizoen van Jakop Ahlbom's Strangely Familiar kunt genieten. Een surreële en humorvolle voorstelling over sociale druk en eigenwaarde.

Lees meer

In Theater de Garage staat 20Hertz op het programma. 20Hertz is méér dan alleen een dansgezelschap, zij maken theater toegankelijk voor mensen met een auditieve beperking. Door visuele elementen en explosieve energie is elke performance een beleving voor jouw zintuigen.

Lees meer

Toneel in Theater de Garage

Theater de Garage stimuleert de ontwikkeling en kwaliteit van het amateurtheater. Daardoor zijn ze de ontmoetingsplek voor liefhebbers van theater, dans, muziek en andere amateurpodiumkunsten. In het komend seizoen vind je hier een breed scala aan voorstellingen, van mooi en intiem tot experimenteel. Ontdek het allemaal in Theater de Garage.

Ontdek de agenda
Placeholder for 2023 CAMPAGNE Cultuur Theater de Garage WEB Niels Winter 922023 CAMPAGNE Cultuur Theater de Garage WEB Niels Winter 92

Genieten in Theater de Maaspoort

In Theater de Maaspoort staan dit seizoen ruim 20 toneelvoorstellingen op de planken. Dat betekent dat er voor ieder wat wils is. Wat dacht je van toneelstukken van bekende gezelschappen zoals Toneelgroep Maastricht en Het Zuidelijk Toneel tot kleinere voorstellingen als 'Motherland 2' van Jip Smit en 'Alleen Familie' van Huub Stapel.

Bekijk het programma
Placeholder for 2023 CAMPAGNE Cultuur Theater de Maaspoort WEB Niels Winter 872023 CAMPAGNE Cultuur Theater de Maaspoort WEB Niels Winter 87

Cultuuragenda

Natuurlijk is dit nog niet alles. in Venlo bruist het van de culturele activiteiten. Haal je culturele hart op in Venlo en bekijk de volledige cultuuragenda!

 • 26
  mei
  Theater

  Ik blijf bij je

  Placeholder for Maaspoort 5044Maaspoort 5044
 • 05
  jun
  Theater

  Girls & Boys

  Placeholder for Maaspoort 5048Maaspoort 5048

Zelf theater maken?

Ben jij de theatermaker van de toekomst? Lijkt het je tof om onderdeel te zijn van een mooie productie en alle facetten van het theatermaken onder de knie te krijgen? In Venlo zijn er diverse verenigingen voor jong en oud waar je je bij kunt aansluiten.

Placeholder for Sidera 2Sidera 2

Sidera Theaterproductie
Jaarlijks zet Sidera een musical op de planken, uitgevoerd door studenten en jongvolwassenen die wonen, studeren en/of werken in Venlo en omgeving. Na de succesvolle producties zoals Legally Blonde, Carrie, Bad Girls en Fame, gaat Sidera Theaterproducties in het nieuwe seizoen 2023-2024 aan de slag met haar elfde productie: NINE.

Placeholder for Stella DuceStella Duce

Stichting Musical Stella Duce
Wil jij kennis maken met zang, dans en toneel? Dan zit je bij Stichting Musical Stella Duce goed! Hun doelstelling is om jongeren, ongeacht hun niveau, vakkundig te begeleiden. Met een team van gekwalificeerde regisseurs, choreografen en zangcoaches staan zij voor je klaar om aan de slag te gaan

Placeholder for Theaterschool Venlo Foto Open dag Website 1Theaterschool Venlo Foto Open dag Website 1

Theaterschool Venlo Daelzicht
Theaterschool Venlo Daelzicht start een nieuwe Theaterschool in Stadsherberg Ald Weishoès in Venlo. Daar biedt Daelzicht zinvolle en creatieve dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Hou je van toneel, optreden, acteren, zingen, improviseren, rollenspellen en muziek? Dan is de Theaterschool Venlo Daelzicht echt iets voor jou!


Cultuurmakers aan het woord

Dag in, dag uit zijn zij met cultuur bezig. Of dit nu is op het gebied van theater, kunst of historie, deze mensen maken cultuur in Venlo. Wij vroegen ze naar hun kijk op cultuur in Venlo, waar hun culturele hart sneller van gaat kloppen en welke voorstelling, optreden of tentoonstelling jij zeker niet mag missen komend seizoen.

Blog

Lieke Lenders

Cultuurmakers in Venlo aan het woord

Placeholder for PORTRET Lieke Lenders Grenswerk WEB Thom Spierenburg 2PORTRET Lieke Lenders Grenswerk WEB Thom Spierenburg 2
Blog

Joël Lammeretz

Cultuurmakers in Venlo aan het woord

Placeholder for PORTRET Cultuurcampagne Joel Lammeretz Limburgs Museum WEB Thom Spierenburg 4PORTRET Cultuurcampagne Joel Lammeretz Limburgs Museum WEB Thom Spierenburg 4
Blog

Linda Keijzers-van Vegchel

Cultuurmakers in Venlo aan het woord

Placeholder for PORTRET Linda Keijzers van Vegchel WEB Thom Spierenburg 2PORTRET Linda Keijzers van Vegchel WEB Thom Spierenburg 2

Met de cultuur in Venlo zit het wel snor!

Naast het brede theater- en toneel aanbod is er in Venlo en haar dorpskernen nog veel mee te beleven op het gebied van cultuur. Van grote culturele instellingen met meer dan 200 voorstellingen tot kleine filmtheaters met een uniek geselecteerd aanbod.

In Groot-Venlo kun je genieten van een breed palet aan muziek, theater, tentoonstellingen, films en exposities. Benieuwd naar wat cultureel Venlo voor jou in petto heeft?