Bourgondisch genieten

Proef de allerlekkerste lokale en internationele gerechten

Lekker eten & drinken

Wist je dat Venlo landelijk heel hoog scoort op culinair niveau? Het aanbod aan goede restaurants, eetcafés en brasseries is dan ook heel erg groot. Laat je verwennen door de kookkunsten van de chefs en de gastvrijheid in de gezellige restaurants in de binnenstad. Smakelijk eten!

Echt Venloos!

Nederlanders houden van gepaneerde bollen, blokken, schijven en staven in de kleuren geel en oranje, keurig op vorm gerangschikt tussen felgroene blaadjes kunstsla. De buitenkant van deze geliefde frituursnacks verraadt niets van de inhoud en toch weet d’n Hollander feilloos welke bol, blok, schijf of staaf in de vitrine hem het meest zal bekoren. Niet alleen het allesverhullende jasje maakt de snelle hapjes tot een mysterie, ook de namen - smulrol, berehap, mexicano – helpen niet echt mee.

Neem nu het Venlose frietei. Je denkt: Aha! Dat kan niets anders zijn dan friet met ei. Mis! Deze legendarische snack, uitgevonden door meneer Schreurs, is een gepaneerd, in ragout gerold hardgekookt ei. Er komt geen frietje aan te pas. Reeds op 6 augustus 1959 zag dit smakelijke, doch frietloze, ei het levenslicht en decennialang probeerde menig patatboer met de geniale uitvinding aan de haal te gaan. Het strikt geheime recept is echter nog altijd in handen van de familie Schreurs. En dat wil Venlo graag zo houden. Want wie aan het friet-ei komt, die komt aan Venlo.

Beej Benders

Beej Benders is een nieuw en uniek foodconcept voor iedereen die van goed eten en drinken houdt, van gezelligheid en genieten. Beej Benders vind je alleen maar specialisten op het gebied van eten & drinken. Zo hebben ze iedere dag vers brood uit eigen bakkerij en versgemalen koffie van de koffiebranderij. Groente en fruit komt direct van het land. De slager snijdt het vlees voor je af en bij de kaasboer proef je eerst voordat je kiest. Genieten van eten & drinken. Daar draait het om Beej Benders.

Lees meer

Heel veel lekkers

Heerlijk eten in sfeervolle restaurantjes

Recept: Duuvelkesvleis van Marie

We kennen het hier allemaal: het beroemde Duuvelkesvleis van Marie. Hier vind je het geheime recept. Heerlijk bij rijst of over de frietjes. Kom sla erbij en .........smullen!!