• Placeholder for Markt arcen headerMarkt arcen header

Pittoresk Arcen

Pittoresk Arcen

Arcen is een toeristische parel in de gemeente Venlo. Het pittoreske dorp is onderdeel van Nationaal Park de Maasduinen en is van oorsprong een vestingstadje. De overblijfselen van die geschiedenis zijn op verschillende plaatsen aanwezig.


Knooppunt voor wandelaars & fietsers

Arcen ligt aan de Maas en is een bekend knooppunt voor wandelaars en fietsers die hun hart kunnen ophalen in het mooie groene maasgebied en de achterliggende natuur van de Maasduinen.

Placeholder for WandelenWandelen

Rijk horeca aanbod

Arcen is rijk aan terrassen en goed eten en drinken is hier vanzelfsprekend. Het dorp kent een overzichtelijke schaal en doet daardoor zeer gezellig aan. Een veelheid aan evenementen zoals de Aspergemarkt in het voorjaar en diverse sfeermarkten maken dat bezoekers er vaker terugkeren. Het Scrooge Festival dat eens per twee jaar wordt georganiseerd is in korte tijd uitgegroeid tot een must see voor bezoekers uit de wijde regio en Duitsland.

Placeholder for TerrasTerras

Zet dit maar op je wishlist

Overnachten in Arcen is geen enkel probleem en een bezoek kan worden aangevuld met een uitstapje naar de prachtige Kasteeltuinen, een ontspannen dagje Thermaalbad of een bezoek aan de Hertog Jan bierbrouwerij of graanbranderij de IJsvogel. Arcen is niet te missen!

Eropuit

Thermaalbad Arcen

Placeholder for CITYGUIDE venlo fotoselectie12CITYGUIDE venlo fotoselectie12
Eropuit

Golfbaan Maasduinen Arcen

Placeholder for GolfGolf
Eten en drinken

IJssalon Clevers

Placeholder for Clevers ArcenClevers Arcen
Cultuur

Hertog Jan Brouwerij

Placeholder for Hertog Jan bierbrouwerij ArcenHertog Jan bierbrouwerij Arcen

Kasteeltuinen

Op het oude, 32 hectare grote landgoed met zijn monumentale Kasteel als middelpunt kun je urenlang door de talrijke kasteeltuinen wandelen. Geniet hier van alle verrassende kleuren en heerlijke geuren. Wandel door het Rosarium, met 8.000 rozen en meer dan 300 soorten in 10 tuinen.

Lees meer
Placeholder for ArcenArcen

Op vakantie?

Vakantiepark Klein Vink!

Klein Vink is een luxe vakantiepark dat garant staat voor een heerlijk verblijf in Limburg. Alles op en rond het park staat in het teken van rust en ontspanning. Gelegen midden in Nationaal Park De Maasduinen met bossen, vennen en rivierduinen lijkt de tijd er soms wel even stil te staan.

Placeholder for Recreatiepark vakantiepark Klein Vink ArcenRecreatiepark vakantiepark Klein Vink Arcen