• Markt arcen header

Toeristisch Arcen

Genieten aan de Maas!

Toeristisch Arcen

Arcen is een toeristische parel in de gemeente Venlo. Het pittoreske dorp is onderdeel van Nationaal Park de Maasduinen en is van oorsprong een vestingstadje. De overblijfselen van die geschiedenis zijn op verschillende plaatsen aanwezig.


Knooppunt voor wandelaars & fietsers

Arcen ligt aan de Maas en is een bekend knooppunt voor wandelaars en fietsers die hun hart kunnen ophalen in het mooie groene maasgebied en de achterliggende natuur van de Maasduinen.

Placeholder for Wandelen Wandelen

Rijk horeca aanbod

Arcen is rijk aan terrassen en goed eten en drinken is hier vanzelfsprekend. Het dorp kent een overzichtelijke schaal en doet daardoor zeer gezellig aan. Een veelheid aan evenementen zoals de Aspergemarkt in het voorjaar en diverse sfeermarkten maken dat bezoekers er vaker terugkeren. Het Scrooge Festival dat eens per twee jaar wordt georganiseerd is in korte tijd uitgegroeid tot een must see voor bezoekers uit de wijde regio en Duitsland.

Placeholder for Terras Terras

Zet dit maar op je wishlist

Overnachten in Arcen is geen enkel probleem en een bezoek kan worden aangevuld met een uitstapje naar de prachtige Kasteeltuinen, een ontspannen dagje Thermaalbad of een bezoek aan de Hertog Jan bierbrouwerij of graanbranderij de IJsvogel. Arcen is niet te missen!

Ontdek Venlo

Laat maar even de boel de boel

Thermaalbad Arcen

Placeholder for CITYGUIDE venlo fotoselectie12 CITYGUIDE venlo fotoselectie12

Sporten in het groen

Golfbaan Maasduinen Arcen

Placeholder for Golf Golf

Het beste ijs van Nederland

IJssalon Clevers

Placeholder for Clevers Arcen Clevers Arcen
Cultuur-attracties

Bierbrouwerij in Arcen

Hertog Jan Brouwerij

Placeholder for Hertog Jan bierbrouwerij Arcen Hertog Jan bierbrouwerij Arcen

Kasteeltuinen

Op het oude, 32 hectare grote landgoed met zijn monumentale Kasteel als middelpunt kun je urenlang door de talrijke kasteeltuinen wandelen. Geniet hier van alle verrassende kleuren en heerlijke geuren. Wandel door het Rosarium, met 8.000 rozen en meer dan 300 soorten in 10 tuinen.

Lees meer

Op vakantie?

Vakantiepark Klein Vink!

Klein Vink is een luxe vakantiepark dat garant staat voor een heerlijk verblijf in Limburg. Alles op en rond het park staat in het teken van rust en ontspanning. Gelegen midden in Nationaal Park De Maasduinen met bossen, vennen en rivierduinen lijkt de tijd er soms wel even stil te staan.

Placeholder for Recreatiepark vakantiepark Klein Vink Arcen Recreatiepark vakantiepark Klein Vink Arcen