7x Romantisch dineren in Venlo

20 januari 2023

In Venlo vieren we maar wat graag de liefde. Daar doen we graag nog een schepje bovenop rondom Valentijnsdag! In onze prachtige binnenstad struin je door de straten en gangetjes en vind je de mooiste cadeaus en beste plekjes om met je geliefde van te genieten.

Zo hebben we natuurlijk heel veel fijne plekjes om lekker te eten. Maar wat zijn nu de meest romantische plekken van Venlo? Denk aan: lekker eten bij kaarslicht en een topservice. Kortom, een romantische avond uit die niet meer stuk kan!

We hebben een aantal Venlose restaurants voor je verzameld waarmee je hoog zult scoren bij je geliefde. Waar wacht je nog op? Reserveer snel een diner voor twee!

1. Lanterna

Zeg je romantiek, dan zeg je Italië! Bij Lanterna waan je je direct in Milaan, Rome of Venetië door de heerlijke geuren en smaken. De Italiaanse gerechten komen nog beter tot hun recht door de bijpassende wijnen en de sfeervolle zaak. Een sierlijk verlichte gevel straalt je tegemoet én eenmaal binnen door de glas-in-lood deuren ontdek je een restaurant dat prachtig verlicht is door vele lantaarns.

2. Boca

Bij Boca kun je genieten van de kookkunsten van de Portugese chef Filip. Met veel passie voor authentieke Portugese en mediterrane smaken word je een avond volledig in de watten gelegd. Droom weg en denk terug aan zwoele avonden in het zuiden van Europa!

Placeholder for BocaBoca
Placeholder for Laterna Venlo HeaderLaterna Venlo Header

3. Valuas

Een absoluut toprestaurants in Venlo gelegen aan onze prachtige Mooder Maas is Valuas. Met wereldse kooktechnieken toveren zij met natuurlijke en regionale producten meesterlijke gerechten op tafel. Dit alles met mooie bijpassende gerechten en een sterrenservice. Een nachtje weg in eigen stad? Blijf slapen in hun 4-sterren boutique hotel!

4. Basiliek

In de Jodenstraat, één van de oudste straatjes van Venlo met historisch karakter, vind je een aantal sfeervolle restaurants waaronder Basiliek. Geniet met volle teugen van alle lekkere gerechten op de kaart of ga voor het volledige Kreeft-menu. Hun onvervalste Venlose gastvrijheid maken het heerlijke diner helemaal compleet.

Placeholder for Chezletre thumbnailChezletre thumbnail
Placeholder for Winter culinair genieten CabillaudWinter culinair genieten Cabillaud

5. Chez l’Hêtre

In hun karakteristieke pand aan de Parade kun je een smaakvolle avond beleven. Sfeervol en ongedwongen dineren met onderscheidende gerechten, verrassende wijnen en excellente service. Chef Nicky staat te popelen om voor jullie de keuken in te gaan.

6. Cabillaud

Bij Cabillaud beleef je het goede leven! Laat je volledig in de watten leggen en geniet van culinaire kunstwerken van verse lokale producten en persoonlijk geselecteerde wijnen. Met uitzicht over de Maas en de Oude Markt is het een van de mooiste plekjes van Venlo.

7. Rue du Bois

Oh là l’amour! In het onopvallende, eeuwenoude Houtstraatje in de Venlose binnenstad zit Brasserie Rue du Bois verscholen. Een magnifiek restaurant waar met oprechte liefde de kunst van de klassieke Franse keuken wordt bedreven.