• Placeholder for Venlo an der Maas Terrasse Cabillaud Venlo mit Aussicht auf die MaasVenlo an der Maas Terrasse Cabillaud Venlo mit Aussicht auf die Maas

Terrassen in Venlo

Strijk neer op één van de vele gezellige terrassen

14 april 2024

Kom een terrasje pakken!

Tijdens een zomerse dag is er geen fijnere plek dan op het terras. Lekker in de zon (of juist heerlijk in de schaduw), genietend van een hapje en een drankje, bijkletsen en de drukte van de stad aan je voorbij laten trekken.

Wanneer de zon begint te schijnen, komen ook de tafeltjes naar buiten. In Venlo kun je lekker relaxen op het terras! Ben je benieuwd naar de leuke terrasjes in Venlo? Lees dan vooral verder!


9 x leuke terrassen in Venlo!

Placeholder for Scheuten terrasScheuten terras

Skybar met uitzicht op de Maas

Het terras met het mooiste uitzicht op 'Mooder Maas', dat is zeker! Op het Scheuten terras moet je zeker één keer geweest zijn! Lounge in de skybar van Cabillaud en verwen jezelf met een heerlijke lunch of ga lekkere borrelen.

Placeholder for Markt stadhuis VenloMarkt stadhuis Venlo

Historisch terrassen op de Markt

De markt voor het stadhuis is hét bruisende horecaplein van Venlo met diverse cafés en restaurants. Perfect voor een korte shoppauze met een kopje koffie, of voor een lunchpauze met een lekker belegd broodje.

Placeholder for Maasboulevard WerfMaasboulevard Werf

Maasboulevard

De Maasboulevard is dé plek om de hele dag te genieten van de zon, het water, langsvarende bootjes en chillende mensen in het gras aan de overkant. Je kunt hier zelfs genieten van de zonsondergang!

Placeholder for KwartelenmarktKwartelenmarkt

Eersteklas op de Kwartelenmarkt

De Kwartelenmarkt verbindt de oude binnenstad met de Maasboulevard. Een beetje verborgen, en daardoor zeer zeker de moeite waard met gezellige terrassen zoals Bar Ö, cocktails bij Dorstig en eersteklas dineren bij Brasserie Sur Place en Kwartelenmarkt 11 op 3.

Placeholder for ParadeParade

Paraderen op de Parade

De Parade slingert over de lengte van de binnenstad, dus je hebt de terrassen voor het uitzoeken! Verover een plekje bij Take 5, Café Bruxelles, Brasserie De Witte of Milk of Brasserie Pausa!

Placeholder for Plein 7Plein 7

Oude Markt

Op de Oude Markt kun je in Venlo de meeste zonuren pakken. Om de hoek van het stadhuis en de Markt geniet je van de historische binnenstad én de moderne Maasboulevard.

Placeholder for Hemingway 2Hemingway 2

Hemingway Stadsterras

De sfeer is hier relaxed, intiem en mediteraan. Ondanks dat je midden in de stad zit, kun je hier in alle rust genieten van een kop koffie, een mooi getapt glas bier of een heerlijke maaltijd.

Placeholder for NolenspleinNolensplein

Nolensplein

Het plein, dat dient als parkeerplaats en markt (op woensdag en zaterdag), wordt omgeven door tal van winkels. Hier kun je lekker tot rust komen tijdens een dagje shoppen.

Placeholder for De klepDe klep

Floddergats

Een smal, maar gezellig straatje achter het klooster. De moeite waard om eens langs te gaan. Hier vind je de terrassen van Café de Klep, De Keizerin en Bij de Buren.


Lekker dineren of een avondje uit?

Geniet van culinaire hoogvliegers of ga ongedwongen uit eten in een gezellig eetcafé. Proef vooral ook de typische Limburgse gerechten. Uit eten gaan wordt een ware belevenis als je lokale gerechten bestelt zoals het Venlose friet-ei of een bruuedje zoorvleis. Venlo kent veel restaurants waar je heerlijk en sfeervol kunt eten.