Limburgs goud!

De lekkerste asperges eet je in Venlo

30 maart 2023

De term Limburgs Goud verwijst naar het typische streekproduct uit Limburg: de asperge! Vanaf begin maart tot eind juni is het officieel het aspergeseizoen, wat betekent dat de groente dan volop verkrijgbaar is.

Op deze pagina staat onder andere waar je de lekkerste aspergegerechten haalt in Venlo, plekken waar je asperges kunt kopen en inspiratie om zelf met asperges aan de slag te gaan in je eigen keuken.


Aspergegerechten uit de binnenstad

Waar haal je nu de beste asperges? In de binnenstad van Venlo zijn een aantal restaurants die deze heerlijke asperges verkopen.

Placeholder for UwebdansUwebdans

Ken je deze al? De aspergekroket van Friture Picadilly. Heerlijk als tussendoortje!

Placeholder for BLOG Asperges WEB Chez l HetreBLOG Asperges WEB Chez l Hetre

Een diner op hoog niveau? Dat kan! Bij Chez l'HĂȘtre kun je weer genieten van heerlijke asperges. Snel, voordat het seizoen weer voorbij is!


Haal hier je asperges!

Asperges zijn op veel verschillende plekken te koop in Limburg. Het lekkerste koop je ze natuurlijk lokaal, bij jouw lokale boer of supermarkt. Hieronder een paar adresjes waar je tijdens het seizoen heerlijke asperges kunt kopen.

Placeholder for LOCATIE Steegh Asperges WEBLOCATIE Steegh Asperges WEB

Asperges Steegh

In 't Ven kun jij bij Asperges Steegh terecht voor de lekkerste, verse asperges. Op de Nieuw Goltenweg 66 schillen zij de allerlekkerste dagverse asperges voor jou.

Placeholder for Beej BendersBeej Benders

Beej Benders

Beej Benders staat bekend om de lokale producten. Waar mogelijk, werken zij samen met lokale teelers. Ook bij Beej Benders haal je asperges in het seizoen.

Placeholder for LOCATIE Gipmans vd Zanden Asperges WEBLOCATIE Gipmans vd Zanden Asperges WEB

Gipmans vd Zanden

Op de Mooyweg 48 in Venlo kun jij tot eind juni van maandag tot en met zaterdag terecht voor heerlijke asperges van Gipmans vd Zanden.


3 x lekkere aspergerecepten

Ga aan de slag en maak zelf eenvoudig een heerlijk gerecht klaar met asperges!

Aspergekroketten

Tijdens het aspergeseizoen is het leuk om zelf eens aspergekroketten te maken. Deze worden gemaakt met de bekende witte asperges. De website Verse Oogst deelt hun recept, met een video met kookinstructies.

Asperges met kabeljauw en tuinbonen

Maak een heerlijk gerecht met asperges, kabeljauw en tuinbonen. Wouter Verheijen, van restaurant Cabillaud in Venlo, legt dit gerecht eenvoudig stap voor stap uit.

Traditionele asperges

Asperges op traditionele wijze zijn altijd goed! De blog Liefs Uit Limburg deelt een heerlijk recept hiervoor.