Tegelen Viert Vastelaovend: Ed Faassen

05 februari 2024

Placeholder for PORTRET Vastelaovend Ed Faassen WEB Minted MediaPORTRET Vastelaovend Ed Faassen WEB Minted Media

Toen Ed Faassen na 33 jaar wagens bouwen met de Zoezers besloot te stoppen, bleef het kriebelen. "Je wilt toch iets blijven doen, hè. En ik zag dat het steeds moeilijker werd om tractoren te vinden die de wagens trekken. Dus besloot ik die van ons bedrijf beschikbaar te stellen." Want als de optocht niet kan trekken, dan is er geen carnaval!"

"Vroeger had iedereen thuis wel een tractor staan, dat is tegenwoordig moeilijk omdat verzekeringen er niet meer aan willen. Wij hebben een boomkwekerij, dus wij hebben een batterij aan tractoren. Het is natuurlijk ook niet niks, allemaal hossende mensen op een zelfgebouwde wagen. Daar mag je ook een verantwoordelijkheid voor voelen."

"Toen ik begon met het bouwen van wagens was ik 20. We waren met een hele vriendengroep en hadden een gezonde(!) rivaliteit met andere Tegelse groepen. Iedereen had een loods waar ze terecht konden. Ook dat wordt lastiger, het vinden van een bouwplek is moeilijk. Maar je ziet ook dat de jeugd andere dingen doet."

"In Tegelen is het ook een lastig verhaal, er is steeds minder voor de jongeren. Ze gaan daardoor naar Venlo. Toch heb ik zin in de carnaval. Ik leef er elk jaar naartoe. En vind het ook prachtig als het afgelopen is. Vier dagen lang ga ik overal naartoe met mijn vrouw, op een gegeven moment is het dan ook klaar," lacht Ed.