Belfeld Viert Vastelaovend: Kaela Peeters

08 februari 2024

Placeholder for PORTRET Vastelaovend Kaela Peeters WEB Minted MediaPORTRET Vastelaovend Kaela Peeters WEB Minted Media

Hoewel Kaela Peeters pas 19 is, heeft zij haar 1x11 jubileum bij C.V. de Belhamels alláng gevierd. "Er is een filmpje van mij waar ik - 3 jaar oud - naar de 'dansmaedjes' sta te kijken en tegen mijn moeder zeg dat ik 'dat wil weere als ik aad bin, mama'. In groep 2 was ik het 'bruudje', in groep 7 zat ik bij de 'Raod van Elf' van de KOW en op de middelbare zat ik bij het jeugdcarnaval en daarna als leiding voor de jeugd. En nu ben ik samen met mijn beste vriendin Aranka 'dansmaedje'!"

"We noemen onszelf geen 'dansmarietje', misschien omdat we ook een andere rol hebben dan in andere dorpen. Wij studeren geen dansjes in, maar wij zorgen dat er voor de prins wordt gezorgd. Ik kan ook absoluut niet dansen, dus ik ben daar wel blij mee," lacht ze. "We mochten eerst op stage. Er zijn namelijk flink wat regeltjes. Dat wist ik natuurlijk wel, maar niet dat het er zoveel waren! Veel protocollen vielen mij eerst nooit op, zoals dat wij altijd de 'handsschoon' aan hebben en alleen de 'dansmaedjes' de scepter en veren van de prins mogen dragen."

"Vastelaovend in Belfeld is gewoon heel erg leuk. We hebben vaste feestjes dus je weet wat en wanneer het gezellig is. Zo'n zondag, met de optocht en 's avonds één groot feest waar iedereen bij is, vrienden en familie. Ik zie wel dat mijn vrienden naar Venlo gaan, maar op zondag komen ze allemaal terug naar Belfeld!"