Shoproute | Festina Lente Straatjes

23 maart 2022

De Venlose wapenspreuk, Festina Lente, is de inspiratie voor de naam van deze Venlose straatjes. De betekenis is kenmerkend voor de lokale gepassioneerde ondernemers: "Haast je langzaam, doe alles met je verstand."

Volg onze speciale shoproute en laat je verrassen door de verscheidenheid aan authentieke pandjes, unieke winkelconcepten en sfeervolle horecazaken.

START Het Romerhuis – Jodenstraat Venlo

EINDE Klaasstraat

DUUR Zo lang als je wilt, Festina Lente!

Het Romerhuis (1) is een echte showstopper. Het pand dankt zijn naam aan de invloedrijke familie Romer en is na het stadhuis het oudste pand van Venlo. De vakwerkgevel van het achterhuis gaat mogelijk terug tot in de 14e eeuw! Bestel een koffie met een heerlijke bonbon en kijk uit op de Kwartelenmarkt (2), een historisch plein met een lunchroom, cocktailbar en restaurants die stuk voor stuk fantastisch zijn.

Slenter door de Jodenstraat en bezoek bijzondere winkels zoals Beads’nBobbles, Versierhoés van der Veer, Annamoon en KATT. Eethuis Tante Toer is een begrip in Venlo, en ook Brownies&DownieS is een bezoekje waard. De Jodenstraat is daarnaast ook een paradijs voor kinderen (en winkelende ouders) met ’t Holtschöpke en Klein Duumpke.

Loop via de Oude Markt (3) met z’n gezellige terrassen langs Theater De Maaspoort (4) door de Houtstraat richting de Markt. Bewonder het middeleeuwse Stadhuis (5), een blikvanger, midden in de stad en een van de leukste horecapleinen van Venlo.

Placeholder for Shoproute Festine LenteShoproute Festine Lente

De Gasthuisstraat kent vele wapenfeiten. Het is de meest middeleeuwse straat van Nederland, de meest gastvrije straat van Venlo en telt enkel zelfstandig ondernemers die een keur aan speciaalzaken hebben. Van Lekker Ruiken tot Pinok, van LDHModa tot Van Heyster Schoenmode, een English shop en zelfs een natuurslager!

Loop langs de schitterende, kleine St. Joriskerk (6) en steek (voorzichtig!) het drukste fietserskruispunt van Venlo over bij Café De Locomotief.

Paradeer over de Parade en laat je meevoeren op de klanken van het muziekwalhalla dat aan de kop van de Klaasstraat ligt: Sounds. Een koffie bij Milk & Cookies of juist een biertje bij muziekcafé Take Five verder kun je kiezen; wijk je uit de Floddergats (7) in, met Venloos goed-verstopte bijzondere horecazaakjes of loop je verder de Klaasstraat in, met al haar bijzondere speciaalzaken?

Wat te denken van Elleke, een hippe interieurwinkel met Scandinavische invloeden, XIE Eyewear die jou met plezier een stijlvolle en moderne bril aanmeet en Boekhandel Koops, waar je je kunt verliezen in de mooiste boeken (en waar het Toeristen Informatiepunt (8) verscholen ligt!). Modezaken als Carrièra, Rémy, Pure Boho en Appelhans mag je zeker niet overslaan. Het einde van de Festina Lente shoproute betekent niet het einde van jouw onvergetelijke dag in Venlo. Integendeel, doe je tegoed bij Wijnhandel Dielen en Vijg & Olijf en geniet thuis nog lang na van al jouw aanwinsten en vooral een leuke dag in Venlo!