Mark & Ineke van Zuivel van Nu

12 oktober 2022

In 2018 ontstond het idee om zelf melk te gaan verwerken op de boerderij. Dit omdat er veel vraag was vanuit de bezoekers op onze boerderij, maar ook omdat dit een mooie oplossing zou zijn voor diverse regelgeving die op ons af kwam. Mark en Ineke kregen toentertijd al veel bezoekers op hun erf. Hieruit ontstond het idee om hun overschot zelf te gaan vermarkten in de regio onder de naam Zuivel van Nu.

Placeholder for Zuivel van NuZuivel van Nu

''Vandaag gemolken, morgen in huis.''

“We zijn in de keuken gedoken om zelf yoghurt te maken en toen dit lukte zijn we met dit experiment naar potentiële klanten in onze omgeving gegaan. We zijn toentertijd begonnen met een pan van 20L en dat werden er al snel vijf. Pas toen deze pannen dagelijks gevuld waren zijn we verder gaan investeren. Dat ging sneller als gedacht.”

Nu heeft @zuivelvannu een behoorlijk assortiment zuivelproducten bestaande uit (half)volle melk, chocolademelk, karnemelk, diverse smaken yoghurt, pudding, hangop en niet te vergeten de populaire rijstepap.

“Op dit moment verwerken we 3.000 liter melk per week tot zuivelproducten en zijn onze producten op 60 plekken in de regio verkrijgbaar.”

Dat streekproducten steeds populairder worden, merken Mark en Ineke ook. “Mensen uit Nederland staan heel erg open voor streekproducten. De mensen kunnen onze producten ook bij verschillende supermarkten kopen, maar ze komen juist ook graag naar onze boerderij-automaat. De waardering voor onze producten straalt er vanaf en daar zijn we erg trots op.”

Ben je benieuwd naar de producten van @zuivelvannu? Bezoek dan eens de boerderij-automaat bij hun bedrijf in Velden en neem een kijkje in de stal via het uitkijkpunt.

Tijdens de Streek Weken kun je de mascarpone van @zuivelvannu onder andere proeven bij @banketbakkerijlamers @chezlhetre @restaurant_b_mich @Bistrodeluif en @moccacoffeecompany. Meer informatie vind je hier: