Louis Klaassens van De Klep

20 oktober 2022

Louis Klaassens is een geboren en getogen Noord-Limburger en heeft een fascinatie voor speciaal bier. Die fascinatie werd een droom, en die droom werden twee bedrijven: @café De Klep en @brouwerij De Klep. Louis zoekt met zijn brouwerij duidelijk de verbinding met de regio en haalt zijn inspiratie uit traditionele bieren en smaken. Achter ieder speciaal bier zit een bepaalde gedachte, zoals bij De Klep Witbier Witte van Grubbe. Het verhaal gaat dat de Witte Dame van het gebroken Slot in Grubbenvorst al eeuwen spookt bij volle maan rond de ruïne aan de Maas.

Placeholder for De KlepDe Klep

"We proberen bij het brouwen van onze bieren een link te leggen naar de regio"

Een tijdje terug kwamen verschillende koks uit Venlo bij hem op bezoek om inspiratie op te doen. “Het is leuk om collega’s over de vloer te hebben die interesse hebben in je product. We moeten lokale producten onder de aandacht houden, daar zit een stuk cultuur in. Vroeger aten we met de seizoenen mee: asperges tussen maart en Sint Jan, en rond deze tijd Boeremoos. Ieder seizoen heeft zijn eigen gerechten en smaken en ik vind het mooi als we daar meer in mee zouden gaan.”

Ben je benieuwd naar de gerechten die speciaal tijdens de Streekweken worden geserveerd? Van 15 oktober tot en met 6 november proef je de lekkerste gerechten in de Venlose binnenstad met onder andere de speciaal bieren van De Klep! Meer informatie vind je hier: