• Placeholder for INTERVIEW Liza van den Broek WEB Thom SpierenburgINTERVIEW Liza van den Broek WEB Thom Spierenburg

Mensen aan de Maas - Liza van den Broek, Alt Arce

Mensen aan de Maas

11 augustus 2023

Liza van den Broek werkt sinds 2,5 jaar bij Alt Arce in - hoe kan het ook anders - Arcen. De geboren Venlose verhuisde één jaar geleden van de Maasboulevard naar Arcen en woont nu boven het restaurant. De Maas is zowel thuis als op haar werk nooit ver uit haar zichtveld.

“Ik ben door corona in Arcen terechtgekomen. Bij mijn vorige baan kreeg ik geen vast contract. Toen ben ik bij Alt Arce gaan werken. Je hebt in Arcen in feite één kroeg, door met collega’s mee te gaan heb ik mijn weg gevonden in Arcen. Ik heb heel veel nieuwe mensen leren kennen. Het is echt ‘ons kent ons’, iedereen doet alles voor elkaar. Hoewel ik dat verwacht had, verbaasde het me toch,” lacht ze verwonderd. “Ik had gedacht dat ik als ’stadse’ zou worden aangekeken maar niets was minder waar. Ik werd juist warm onthaald.”

“Sinds één jaar woon ik in Arcen, boven Alt Arce zelfs. Toevallig woonde ik in Venlo ook aan de Maasboulevard. De Maas is dus nooit ver weg. Het is een dankbaar onderwerp van gesprek. Met de regen van de afgelopen tijd krijg ik vaak de vraag of de Maas al hoog staat. Anderen zijn meer met de Maas bezig dan ikzelf. Niet dat ik het niet meer zie, hoor. Op een zonnige dag sta ik ook versteld van zo'n uitzicht. Dan gooien we in de serre alles open, dan wordt het één groot zonnig terras mét uitzicht op de Maas.”

"Ik merk dat ook aan de gasten die we bij Alt Arce ontvangen. Ze verwachten niet dat het zo’n groot pand en terras is als ze aan de straatkant binnenlopen. Als ze binnen komen lopen, hoor ik bijna alleen maar hoe mooi ze het vinden. Dat maakt mijn werk ook zo leuk, dat ik er met mijn collega’s voor kan zorgen dat zij een hele fijne dag hebben. Ik bedoel, een kop koffie kunnen ze ook thuis krijgen, maar dat wij ze die ervaring kunnen geven, dat vind ik heel bijzonder.”

“Ik sta in de bediening. Nu met de Sfeermarkt is het echt rennen dan. Als ik dan ’s avonds thuiskom, denk ik, poh, dat was een fijne dag. Al is dat ook wel omdat we daarna doorstomen de kroeg in natuurlijk. De donderdagen zijn erg zwaar,” lacht ze. “Ik merk dat hoe langer ik hier werk, hoe meer je familie wordt met z’n allen. Het is letterlijk en figuurlijk een familiebedrijf. We hebben een groot team maar we werken met z’n allen samen om er een goede dag van te maken. Dat vind ik zelf heel fijn. Ik heb nog nooit in zo’n ‘klein’ bedrijf gewerkt, ik was altijd een nummertje en dat heb ik hier niet. Hier heb ik een naam."