• Placeholder for Arcen 10Arcen 10

6x Zomer aan de Maas in Venlo

13 juli 2023

De Maas - ook wel liefkozend ‘Mooder Maas’ genoemd - is veel meer dan alleen een rivier. Het is de levensader die van noord naar zuid door onze mooie gemeente stroomt en de dorpen met elkaar verbindt. De Maas is de plek waarlangs mensen samenkomen en genieten van de natuur. Langs deze waterweg is veel te beleven deze zomer!


1. Terrassen aan de Maas

Wat is er beter dan genieten van een heerlijk drankje of een smakelijke maaltijd met uitzicht op de Maas? In Venlo vind je verschillende terrassen die zich direct aan het water bevinden. Van trendy cafés tot gezellige restaurants, er is voor elk wat wils. Neem plaats, ontspan en geniet van het prachtige uitzicht terwijl je geniet van de lokale gerechten en verfrissende drankjes.

  • Zoete trek

    Alt Arce

    Placeholder for 10917864 834030759971692 7154699872274286019 n10917864 834030759971692 7154699872274286019 n
  • Eten en drinken

    Café BLVD

    Sfeervol zitten aan het water

    Placeholder for Restaurant cafe blvd boulevard venlo thumbnailRestaurant cafe blvd boulevard venlo thumbnail
  • Eten en drinken

    De Werf

    Sfeervol restaurant aan de Maasboulevard

    Placeholder for 2022 05 Venlo Partners De Werf 22022 05 Venlo Partners De Werf 2
  • Eten en drinken

    IJsco Fantastico

    IJs eten aan de Maas

    Placeholder for 2018 09 VP Ijsco Fantastico 15 A42018 09 VP Ijsco Fantastico 15 A4
  • Eten en drinken

    Scheuten terras

    Genieten met uitzicht op de Maas

    Placeholder for VP 220721 252aVP 220721 252a
  • Eten en drinken

    Hotel Restaurant Valuas

    Haute cuisine

    Placeholder for LOCATIE Hotel Restaurant Valuas WEBLOCATIE Hotel Restaurant Valuas WEB
  • Eten en drinken

    't Vaerhoes

    Placeholder for LOCATIE Brasserie t VaerhoesLOCATIE Brasserie t Vaerhoes
  • Bezienswaardigheid

    Jochumhof

    Botanische tuin

    Placeholder for Jochumhof Thmbnail VenloJochumhof Thmbnail Venlo

2. Vaar mee met de veerpont

Een leuke manier om de Maas in Venlo te verkennen, is met de veerpont. Tijdens de overtochten heb je prachtig uitzicht op de rivier, de prachtige kloosters in Kloosterdorp Steyl of pittoresk Arcen. Als je in Steyl begint, kun je al zigzaggend helemaal tot Arcen fietsen. Van Steyl naar Baarlo, door naar Grubbenvorst om met ‘ut veer’ naar Velden over te steken, daarna van Lomm naar Lottum en in Lottum met het vrijvarend veer naar Arcen waar je wel een ijsje van IJssalon Clevers verdiend hebt!

Placeholder for SHOOT Kind Veerpont Steyl Niels WinterSHOOT Kind Veerpont Steyl Niels Winter

3. Wandelen en fietsen

Voor de actievere bezoekers zijn er prachtige wandel- en fietspaden langs de Maas in Venlo. Trek je wandelschoenen aan en wandel door de Maascorridor waar kudde Galloway-runderen grazen (linkje naar verhaal van Ramon), of huur een fiets en verken de prachtig groene oevers. Wat denk je van een Rondje Maas of de Tuinenroute aan de Maas? Het is gegarandeerd genieten geblazen langs de Maas!

Placeholder for SHOOT Wandelen Steyl Niels WinterSHOOT Wandelen Steyl Niels Winter

4. Filia Mosae

Als je op zoek bent naar een unieke manier om de Maas in Venlo te verkennen, stap je aan boord van de Filia Mosae aan de Lage Loswal met de historische loskraan. De boot biedt een onvergetelijke rondvaartervaring waar je je ogen uitkijkt.

Bijkomend voordeel? Bij het aan of van boord gaan, kun je je behouden vaart bekronen met een ijsje van IJsco Fantastico!

Tip! Reserveer vast op hun website
Placeholder for SHOOT Veerpont in Arcen Niels WinterSHOOT Veerpont in Arcen Niels Winter

5. Picknicken langs de Maas

Voor een ontspannen ervaring langs de Maas kun je genieten van een heerlijke picknick op een van de fijne strandjes, oevers of kleine, groene koofjes. Of je nu je eigen mand meeneemt of de stad in gaat om picknickmand samen te stellen. Je zult zeker een perfecte plek vinden om te genieten van lekker eten en een prachtig uitzicht op de Maas!

Placeholder for ACTIVITEIT PicknickACTIVITEIT Picknick

6. Het was Zondag in het Zuiden

19 december 1993. Het is een zondag in het zuiden, niks aan de hand. Wat begon als een hoge waterstand van de Maas groeide binnen een paar dagen uit tot een watersnood die een dorp totaal overrompelde. En tegelijkertijd dichterbij elkaar bracht dan ooit.

Door de Maas zijn Limburg en water onlosmakelijk met elkaar verbonden in verleden, heden en toekomst. Water brengt mooie dingen, maar kan ook verwoestend zijn. Deze zomer staat er een unieke spektakelmusical op de planken in openluchttheater Het Doolhof Tegelen die volledig in het teken staat van die broze relatie tussen mens en Maas. In Het was Zondag in het Zuiden word je mee teruggenomen naar de overstromingen in 1993 met muziek van Rowwen Hèze.

Meer informatie en tickets
Placeholder for AGENDA Het was Zondag in het ZuidenAGENDA Het was Zondag in het Zuiden


Vier je zomer in Venlo

Buiten bovenstaande tips is er natuurlijk nog veel meer te beleven in én rondom Venlo deze zomer. Ga met het gehele gezin op pad, ontdek de leukste winkelstraten of bezoek een van de vele (gratis!) festivals en activiteiten.

Placeholder for Zomer in arcen 2023Zomer in arcen 2023