HUP! Lindsey

20 februari 2024

Vol overgave moedigt Lindsey rennende vrienden aan langs de kant

Het is niet de eerste keer dat ze samen met haar vriend Raf op de Parade staat om renners van de Venloop toe te juichen. Lindsey komt er zelfs speciaal voor naar Venlo vanuit Maastricht. “Zelf kom ik uit Noorbeek, een klein plaatsje onder Maastricht, maar mijn vriend komt van oorsprong uit Tegelen. We zijn nu bijna vier jaar samen en wonen samen in Maastricht omdat we dat allebei een heerlijke stad vinden om te wonen. Maastricht is echt de plek waar ons hart ligt, maar we komen geregeld terug naar Venlo om Raf’s ouders en vrienden te bezoeken.”

Voor Vastelaovend en de Venloop komen ze sowieso altijd terug naar het noorden. “Dat zijn echt evenementen die we niet willen missen in Venlo. Tijdens Vasteloavend pendelen we tussen Maastricht en Venlo, om in beide steden zo veel mogelijk mee te krijgen. Ook de Venloop is vaste prik ieder jaar. Verschillende vrienden van ons doen mee met de 10 kilometer en de 21 kilometer en het maakt ons niet uit wat voor weer het is. Of het nu bloedheet is of ijskoud, als zij erdoorheen moeten rennen, kunnen wij ook in dat weer langs de kant staan aanmoedigen!”

Placeholder for PORTRET Venloop 2024 selectie Lindsey 5 Thom SpierenburgPORTRET Venloop 2024 selectie Lindsey 5 Thom Spierenburg

“Of het nu bloedheet is of ijskoud, als zij erdoorheen moeten rennen, kunnen wij ook langs de kant staan aanmoedigen!”

Het liefst staan Lindsey en haar vriend op de Parade, een stukje voor de finish. “We moedigen niet alleen bekenden aan, maar proberen zo veel mogelijk mensen op te peppen door hardop hun naam te roepen. Sommigen hebben het echt moeilijk en het is dan mooi als je ze nog even een duwtje in de rug kunt geven voor het laatste stukje. De energie in het publiek is ook geweldig, iedereen doet zijn best om er samen wat moois van te maken.”

De komende editie gaat Lindsey zelf ook weer meerennen. “Ik heb met mijn schoonmoeder afgesproken dat we samen de 10 kilometer gaan rennen. Ik heb een aantal jaren geleden veel gerend samen met een vriendin. Zij was heel fanatiek en deed ook marathons. Een marathon heb ik nooit gerend, maar zij heeft haar enthousiasme voor rennen wel op mij over kunnen brengen. We gaan zien of het ons lukt, we gaan ervoor in ieder geval!”

De energie in het publiek is geweldig, iedereen doet zijn best om er samen wat moois van te maken”