Het Venlose hart van Tarik Ait Moh

09 maart 2023

Placeholder for Tarik Venlose HartTarik Venlose Hart

Tarik Ait Moh is geboren en getogen in Venlo. Hij is al sinds 2002 actief in het Venlose nachtleven toen hij op 18jarige leeftijd DJ werd. Opgroeiend in Venlo merkte hij dat er iets miste in Venlo: een evenement met urban/hiphop muziek. En daar heeft hij in 2017 verandering ingebracht voor de jeugd van Venlo. Zo is het evenement ‘Bamboo’ ontstaan.

Ondanks hij in Venlo opgroeide had hij weinig tot geen raakvlakken met Venlo. Als DJ ging hij ook snel Venlo uit. “Ik draaide op gegeven moment alleen in clubs en festivals buiten Venlo, maar bleef hier wel wonen”. Hij kwam op Stereo Sunday Tim Gaal tegen. Hij vroeg aan Tarik of hij niet eens wat in Grenswerk wou doen. Dat liet hij zich geen 2x zeggen. Bij Grenswerk leerde Tarik een groep mensen kennen die ontzettend open-minded waren en hem met open armen ontvingen. Datgene wat Tarik mistte, ging hij zelf opstarten. “Ik merkte dat ik de waarde van Venlo en haar evenementen steeds meer ging inzien.” Hij werd ook gevraagd presentator te worden op het Zomerparkfeest voor de Hip-hop acts “Ik voelde mij steeds meer op mijn plek. De laatste jaren heb ik Venlo op een positieve manier steeds beter leren kennen.”

Door de jaren ervaring die hij heeft, in het organiseren van evenementen en het spelen op evenementen, wilde hij iets organiseren om de jeugd van tegenwoordig te geven wat hij vroeger mistte. Een evenement gericht op rnb en hiphop muziek. Zo is, binnen Grenswerk, het evenement ‘Bamboo’ opgericht. Bamboo kende vóór corona kleinere edities met gratis entree. Inmiddels heeft Bamboo al 31 edities gehad. En sinds corona is het event een nieuwe weg ingeslagen, zo zijn de kleinere edities verdwenen en door de jaren heen een vaste naam in het Venlose nachtleven gekregen.

Buiten Bamboo heeft Tarik samen met vriend Bob Canters (Bobby Fresh) ook zijn aanvulling op het Venloose Carnaval willen geven. Het idee van Vastelaovland is ontstaan doordat Tarik een echte Venlose is en ook wel van Vastelaovend houdt, alleen de muziek pakt hem niet. Vroeger was er nog een café dat tijdens de vastelaovend iets meer gevarieerde muziek draaiden dan alleen de echte vastelaovesmuziek. Maar toen dit café wegviel, wilde Tarik dit terug oppakken. In 2019 kwam Tarik op het idee om een vastelaoves-evenement te organiseren en zo was 'Vastelaovland' geboren. De eerste editie in 2020 in het Grenswerk Café was een groot succes! “Met Vastelaovend 2023 hebben we weer opnieuw een geweldig feest neergezet, en we hopen dit jaren te blijven doen.”, zegt Tarik trots!