Een kijkje in het leven van Juul Lommen

08 december 2022

Op de Parade is het feest. Juul en Marij vieren hun jubileum. Juul Lommen Beddenspecialist bestaat namelijk 60 jaar. Juul's vader en moeder begonnen met de Beddenspecialist op de plek waar nu café De Lange zit. Sinds 1966 zit de Beddenspecialist op de huidige locatie waar het echtpaar tegenwoordig samen in de winkel staat. Bijzonder, want in het centrum van Venlo is de beddenspecialist de enige in z'n soort en statuur.

"Er is in die 60 jaar veel veranderd," legt Juul uit. "Inmiddels werken we met een SlaapID waarin we slaappatronen en -houdingen in kaart kunnen brengen. Zo kunnen we klanten optimaal adviseren. Het SlaapID is een band met een kleine slaapmeter die klanten tijdens het slapen om hun middel dragen. Het SlaapID meet alles, slaaphoudingen, hoe vaak iemand draait, omgevingstemperatuur en of iemand op die rug, linker- of rechterzij slaapt. Met de grafiek die daar uit komt rollen, kunnen wij vervolgens het beste slaapadvies geven op het gebied van bed(bodem), matras en zelfs dekbed en hoofdkussen," vult Marije aan.

"We hebben vaak mensen die binnenkomen met rug-, nek- en/of schouderklachten. Dan is een SlaapID ideaal, want we kunnen heel gericht adviseren. Daarnaast kun je tegenwoordig het slaapcomfort per persoon afstellen. We bestaan al 60 jaar omdat we kwaliteitsproducten verkopen."

Service staat voorop. "We wonen achter de zaak dus of je nou overdag langs wilt komen of dat in de avond jou beter uitkomt. Dat is voor ons geen probleem! Daarnaast hebben wij ook nog een slaapfysio in dienst. Na levering kan die vragen beantwoorden en advies geven. En als klap op de vuurpijl werken we op-maat. Als jij altijd koude voeten hebt, maar je partner niet dan kunnen wij jouw kant van het dekbed aan het voeteneind met meer dons vullen!," lacht Marije.

"Zoals je ziet is het werk ontzettend afwisselend. Je krijgt veel informatie van klanten, hebben altijd iets te vertellen en elk verhaal is anders. Het is fijn om ze daarbij te helpen. Elke klant is anders en daar moet het matras ook op aangepast worden," zegt Juul. "Als je je bedenkt dat een matras 7-10 jaar meegaat en wij kunnen helpen in het verhelpen of verlichten van klachten dan is dat de investering waard."

Placeholder for Juul Lommen 2Juul Lommen 2