Welke winkels zijn nog geopend tijdens corona?

Om het coronavirus te bestrijden, heeft het Nederlandse kabinet verregaande maatregelen afgekondigd voor heel Nederland om het coronavirus te bestrijden. Dit houdt in dat cafés en restaurants gesloten zijn. Winkelen op afspraak bij niet-essentiële winkels is mogelijk vanaf 3 maart. Essentiële winkels zijn regulier geopend.

Let op: de openingstijden kunnen afwijken. Kijk dus altijd op de website van de winkel zelf, of bel ze even. Binnen de retail is het niet mogelijk om boodschappen af te halen, dit mag alleen bezorgd worden.

Winkelen op afspraak

Vanaf 3 maart mogen winkels klanten op afspraak ontvangen. Wil je een winkel bezoeken? Dan moet je een afspraak maken (minimaal 4 uur van tevoren). Je maakt de afspraak via de desbetreffende winkel. Houd je zowel buiten als binnen aan de regels. Uiteraard blijft het ook mogelijk om online te winkelen.

Contactberoepen

Vanaf 3 maart mogen bepaalde contactberoepen weer starten. Het gaat om beroepen als kappers, masseurs, tatoeëerders en schoonheidsspecialisten. Maak voor je bezoek een afspraak, houd een mondkapje op en houd 1,5 meter afstand waar mogelijk.

Click and collect

Vanaf 10 februari is het mogelijk om producten te bestellen en af te halen bij deelnemende niet-essentiële winkels. Hier vind je hoe het precies werkt. Bekijk van tevoren goed of de winkel waar jij wilt bestellen hier ook aan meewerkt. Deze informatie kun je op de website of op social media van de winkel vinden.


Essentiële winkels geopend tijdens corona

Bakker, slagerij, wijn en etenswarenDrogisterij en medicatieOpticien en hoorsupportReparatiesPost


  • Primera - alleen geopend voor postale en bancaire zaken

Pasfoto'sBloemen