10 Zoete tips in Venlo

door Cyrille Berger van Foodies x Friends

Placeholder for Cyrille BergerCyrille Berger

Cyrille Berger

28 november 2022

Ben jij een echte zoetekauw? Dan is deze blog echt iets voor jou! Want Venlo heeft veel meer te bieden dan alleen Limburgse Vlaai! Hier is het letterlijk een zoete inval; je wordt gastvrij onthaald en krijgt bij je ‘teske’ koffie vaak iets extra lekkers erbij, zoals een likeurtje met slagroom. Er is zoveel te kiezen… Daarom voor jou al het lekkers op een rij!

On-the-Go of thuis smullen? Vind hier de lekkerste gebakjes, taarten en sweets om mee te nemen. Met Venlose klassiekers, zoals de wafels van Lamers, tot de trendy macarons van Ice and Macaron Chef. Of neem je tijd en ga je lekker zitten om te genieten van iets zoets? Ontdek hier de beste zoete hotspots met daarbij een onweerstaanbare selectie van desserts. Wat voor zoets wil jij proeven?

1. Gebak en meer

Bij Banketbakkerij Lamers op de Parade worden al sinds 1888 heerlijke Limburgse vlaaien, taarten en gebakjes gebakken… en nog veel meer! Mijn favoriet: hun ‘Truffelpunt’ – heerlijk puur. Lamers is in Venlo niet alleen een begrip omdat alles zo lekker is, maar ook omdat ze zo creatief zijn! Kijk maar eens goed naar de versierde ‘Petit Fours’ of de chocolade variant van de Venlose Köpkes. Koop er een en zoek je variant op bij het hekwerk in het Keizerstraatje – bijna zonde om op te eten…

Nog meer Venlose patisserie-expertise vind je bij Broekmans - met een heerlijk en uitgebreid aanbod. In Venlo kun je zelfs op 2 locaties terecht! De goede smaak van Broekmans is niet alleen hier bekend… ze zijn inmiddels ook te vinden elders in Limburg en Brabant.

2. Chocolade

For instant happiness, just add chocolate! Goed nieuws - dit instant geluk kun je op heel veel plekken in Venlo vinden! Zoals in het op één na oudste huis in Venlo, het Romerhuis. Hier kun je genieten van chocolademelk zoals het hoort – met on-the-spot gesmolten chocolade. Lekker met daarbij een heerlijk bonbonnetje – uit hun vitrine vol keus!

Maar er is meer… Ga je boodschappen doen? Bij Beej Benders vind je zowel zelfgemaakte chocolade en gebak, als de befaamde bonbons van Visser uit Schimmert. Lekker en een lust voor het oog! Ook vind je in de stad Rousseau; met chocolade gemaakt volgens een geheim Sittardse familierecept.Iets verderop aan de Maas vind je de Chocoladefabriek, in een historisch pand dat 150 jaar geleden al dezelfde bestemming had! Hier wordt recent weer met passie ambachtelijke chocolade gemaakt. Psst… en ijs!

Placeholder for Lamers 01Lamers 01
Placeholder for 0 startfoto chocolade romerhuis0 startfoto chocolade romerhuis

3. Desserts

Kun jij niet zonder een toetje? Dan is dit goede afsluiter van jouw avondje uit!

Tiramisu: een must-eat op de Venlose dessertkaart! Je kunt deze delicatesse onder andere vinden bij Nena Pizza, Lanterna en La Trattoria by Old Dutch. Bij de Buren in de Keizerstraat hebben ze zelfs een Kinderbueno variant!

Frikandel Speciaal ?!Chez L'Hetre, bekend om z’n uitmuntende keuken, heeft een bijzondere en creatieve draai gegeven aan de frikandel speciaal. Ik moet ‘m nog proeven en ben heel benieuwd… Deze luxe zoete variant is namelijk gemaakt van chocolade, vruchtencurry en champagne-uitjes!

Trendy desserts @Grenswerk Café. S’mores & Ice, Bibberballen, Warme Oreo Brownie. Dit klinkt toch fantastisch?! Mijn favo, de Karamel Zeezout Cheesecake. Yum Yum! En hun Tiramisu… is vegan!

Meeste keuze – 25x zoet bij Mout! Ja je leest het goed! Als ik goed heb geteld, heb je bij Mout 25 zoetigheden op de kaart! Denk aan Churros, Carrotcake, Merinquetaartjes, Panna cotta of een Hot Fudge Sundae… Bijna elke keuken van Mout heeft wel iets zoets om je vingers bij af te likken.

4. Sweets & coffee

Hoe lekker is het om bij je kopje koffie iets zoets te eten? Of zelfs een zoete koffiecombi? Dit zijn mijn favoriete koffiehotspots, die ook voor ieder wat wils hebben voor ontbijt, lunch en middagborrel.

Milk & Cookies: Coffee Crimineel met arretjescake

Mocca Coffee Company: Coffee Brûlee met een Venlonaerke

Bik Mik: Caramel Latte Macchatio met hun zoete vegan bites

Koffieschenkerij Genuujerie: Latte Special met een wafel

30ml: Caremelizer of Chai Latte met een vegan Citroen Poppy Cake

Placeholder for 4 sweets coffee Bik Mik4 sweets coffee Bik Mik
Placeholder for 3 Dessert Tiramisu Bij de buren3 Dessert Tiramisu Bij de buren

5. Wafels

Versgebakken wafels zijn toch het allerlekkerst! Het liefst met kersen, slagroom en/of ijs. Of naturel, zo uit het vuistje! Neem bijvoorbeeld na het shoppen bij tuincentrum Leurs een heerlijke warme wafel mee. Heb jij een koninklijke smaak? Loop dan langs Lamers – men zegt dat zelfs prinses Beatrix fan is van hun befaamde wafels!

6. Macarons

Veur genne franc blief ik in Pariës want Venlo is mien thoës… Voor deze Franse specialiteit hoef je niet meer naar Frankrijk - hier vind je ze ook! Mijn tip: Ice and Macaron Chef. Hier zijn de macarons niet petit maar juist XL! Deze Premium macarons zijn er in allerlei smaken. Mijn favo’s: de ‘Salted Caramel’ en ‘Strawberry Cheesecake’!

Placeholder for Lamers 04Lamers 04
Placeholder for 6 macarons6 macarons

7. Brownies

Voor Brownies ga je natuurlijk naar Brownies&downieS! Na je bezoek verlaat je het restaurant gegarandeerd met een glimlach door het lekkere eten en het lieve personeel. Ga jij voor een Blondie of een Brownie? Smaken genoeg! M&M's, Fudge zeezout, Oreo, Mon-Chou, Speculoos, Stroopwafel en Witte chocolade (mijn favoriet).

8. Pannenkoeken enzo

Met de kids, of gewoon lekker met “de volwassen” pannenkoeken eten? Dat kan hartig maar natuurlijk ook zoet! Voor welke pannenkoek ga jij?

Traditionele Pannenkoeken: rondom Venlo kun je prachtig wandelen - met als tip daarna een heerlijke pakkenkoek! Dit kan bij Jagersrust, HET pannenkoekenrestaurant van Venlo en omstreken dat naast het ‘Smokkelpad’ ligt.Of bij mijn favoriet, Oelespot, gevestigd in de (wijn) bottelarij van de voormalige Trappistenabdij op de Ulingsheide. Hier eet ik het liefst de 50/50 zoete en hartige pannenkoek ‘Tara’, dan hoef je niet te kiezen!

American Pancakes: lekker fluffy en dik? Bij Mocca Coffee Company hebben ze naast koffie, nog veel meer lekkers, zoals een ‘All-Day-Breakfast’ met pannenkoeken! I LIKE!

Poffertjes: ik heb gehoord dat je met deze mini-pannenkoek jouw mini’s heel blij bij maakt bij Café Restaurant Central. Maar volgens mij mag je ze ook zelf bestellen!

Wentelteefjes: “Wentel 'm even” - Niet echt een pannenkoek, maar wat mij betreft net zo smakelijk! Deze klassieke lekkernij kun je onder andere vinden bij MOUT, Bik Mik en Mocca Coffee Company.

Placeholder for 8 pannenkoeken Grenswerk8 pannenkoeken Grenswerk
Placeholder for 7 brownies7 brownies

9. IJs

IJS is letterlijk fanatisch bij IJSCO Fantastico in Venlo. Op twee plekken te vinden; in de warmere maanden aan de Maasboulevard, met een prachtig uitzicht op de Venlose skyline, en het hele jaar door op hun ‘nieuwe’ maar authentieke locatie ‘Ut Tankstation’ aan het Julianapark. Een ware aanwinst voor het Venlose Museumkwartier! Bueno en cookies zijn mijn favoriete smaken... wat kies jij?

Wil je nog meer ijs proeven? Kijk dan hier

10. Snoep

Heb jij een Candy Crush? De echte zoetekauw weet dat er meer is in Venlo dan alleen de Jamin. Zoals Snoepwinkel Snoepwinkel Truuske: authentiek, klein en gezellig! Ga terug in de tijd en loop ouderwets langs de rijen snoeppotten en stel zelf je snoepzakje samen! Maar ook van deze tijd, met een uitgebreid aanbod suiker- en glutenvrij, en zelfs biologisch snoep!

Ben je op zoek naar een waar spektakel? Loop dan bij de 2 Brüder naar binnen. Op de 1e verdieping vind je een ‘Schlaraffenland für alle Naschkatzen’. Dit bizar grote snoepparadijs heeft onder andere gigantische lolly’s, multi-packs en snoep waar onze oosterburen graag de grens voor oversteken!

More sweets...

Natuurlijk is er nog veel meer zoets te ontdekken. Denk aan de verse oliebollen op zaterdag op het Flujasplein. Of een stukje taart na een wandeling op de Hei bij Gasterij Groote Heide. Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete zoete hotspot van Venlo en omstreken. Mis je iets? Laat me gerust jouw favo weten via een PM of comment Instagram @Foodies_x_Friends of @venloverrast Facebook @venloverwelkomt.

Naast zoete tips, heb ik nog meer tips over al het lekkers wat Venlo te bieden heeft:

INDO-FOODSTAD VENLO: met spekkoek voor de zoetekauw en nog meer Indonesische lekkernijen

10 TOP TAKE-AWAY TIPS: voor als je het huis niet uit wilt voor iets lekkers.

Placeholder for Cyrille BergerCyrille Berger

Over de schrijver

Cyrille Berger

Marketing expert by day, foodie 24/7… Cyrille is een creatieve en enthousiaste foodie, altijd op zoek naar inspiratie voor lekkere en verrassende gerechten. Ze was een tijdje weg, maar heeft de liefde in en voor Venlo gevonden. Nu is ze op culinaire (her)ontdekkingstocht in Venlo. Op haar foodblog post Cyrille elke week smakelijke en kleurrijke foto’s van haar favoriete recepten, de laatste foodtrends, eten in Venlo en kooktips.

Krijg je al trek? Neem een kijkje op haar instagram blog @foodies_x_friends