• Placeholder for Bovenkerk Steijl foto Fabian van den EerenbeemtBovenkerk Steijl foto Fabian van den Eerenbeemt

Op pad met de stadsgids

13 september 2023

Op pad met een stadsgids

Zin in een actieve zomer en tegelijkertijd een beetje cultuursnuiven? Dat kan! Meld je aan bij verschillende stadswandelingen en (her)ontdek Venlo.


De historische route

De Venlose binnenstad kent een rijke historie die op veel plekken duidelijk zichtbaar is, maar soms ook achter moderne gevels verscholen ligt. Ga op ontdekking en beleef de geschiedenis van het eeuwenoude centrum.

Start hier de historische route

Instapwandeling | Elke zaterdag

In de periode april tot en met oktober 2023 organiseert onze Toeristeninformatie elke zaterdagmorgen een instapwandeling. Om 11 uur staat er een stadsgids klaar om een rondleiding te verzorgen. Gedurende anderhalf uur laat hij of zij je alle mooie plekjes van de stad zien.

Meer informatie
Placeholder for 2023 Fotografie binnenstad Venlo Niels Winter 0102023 Fotografie binnenstad Venlo Niels Winter 010

Najaarswandeling Jocusmuseum

Ontdek unieke verhalen over de 'boerebroélof', de mystiek van de prinsen en de 'vastelaovesleedjes'-cultuur. Een ervaren museumgids neemt je mee in de rijke historie van de Venlose vastelaovend en de oudste carnavalsvereniging van Nederland, Jocus. Sluit je aan bij deze rondleiding?

Meer info
Placeholder for Jocus museumJocus museum

Rosariumwandeling

Een wandeling door 'het Rosarium', de prachtige binnenstadswijk met zijn prachtige woonhuizen, rozentuin en eigen geschiedenis.

Meer info
Placeholder for Rosarium04 VenloRosarium04 Venlo

Verhaole oét de Woutekiet

Hou jij van Crime Scene Investigation? Dan is dit jouw wandeling. Want niet alleen leer je de misdaadgeschiedenis van de binnenstad kennen, je moet er ook één oplossen.

Meer info
Placeholder for IMG 2173 200x300IMG 2173 200x300

Waerse wandeling

De alternatieve stadswandeling van stadshistoricus, columnist en stadsdichter Sef Derkx voert je langs de onbekende plekken en rafelranden van de binnenstad. Startpunt Automatiek Piccadilly!

Meer info
Placeholder for 1 1 Automatiek Picadilly1 1 Automatiek Picadilly

Liever zelf op pad?

Voor een fijne wandeling hoef je niet per sé de natuur in. Ook in de Venlose binnenstad is er voor de wandelaar een hoop te beleven.

Zo geef je je ogen en oren de kost en steek je er ook nog iets van op. Een win-win!


De gedichtenroute

Wat is leuker dan slenteren en dwalen door een stad en onverwachte plekjes ontdekken? Ontdek de mooiste gedichten en de Venlose binnenstad met de Gedichtenroute!

Start hier de gedichtenroute
Placeholder for Hemingway3Hemingway3