• Placeholder for BLOG IJs Leons Veggie Fun WEB Cyrille BergerBLOG IJs Leons Veggie Fun WEB Cyrille Berger

Bijzondere ijsjes om je vingers bij af te likken!

IJsjes eten in Venlo

Placeholder for Cyrille BergerCyrille Berger

Cyrille Berger

17 augustus 2023

Ice, ice, baby! Move over vanille, aardbei, chocolade! De ijsjes in deze blog zijn zo uniek, die moet je proeven! Van bijzondere texturen tot gekke smaken, ik zocht het voor je uit. Zoals: suikerspin-ijs en spaghetti-ijs. Of verrassende buitenlandse ijsjes, zoals: Italiaanse Zuppa Inglese of Japans Mochi-ijs. En letterlijk ‘Nice’, ook vegan-ijs! Doe mee met deze ijs-challenge en ontdek ze allemaal deze zomer!

Vroeger was mijn favo mokka-vanille softijs van Meyers. Maar nu, 20 jaar later, is mijn favoriet crocantino: een heerlijk Italiaans ijsje van gekarameliseerde nootjes. Ontdek deze smaak en nog veel meer bij de vele ijssalons die Venlo nu rijk is. Zoals IJsco Fantastico, die maar liefst 3 fantastische locaties in de binnenstad heeft. Of Clevers, bekend om hun prijswinnende ijsjes.

Wie, wat, waar? Voor jou heb ik alle ijssalons op een rijtje gezet!


Kruimelvlaai-ijs

Natuurlijk zijn we in Venlo van de Limburgse vlaaien! Maar heb je wel eens een vlaai-ijsje geproefd? Dit kruimelvlaai-ijsje is lekker zoet en heeft kleine stukjes cake/kruimel erin! Je kunt het scoren bij Ice & Macaron Chef. De naam zegt ’t al, naast allerlei smaken schepijs heb je hier ook allerlei lekkere macarons. Een IJS & Macaron feestje daar!

Placeholder for BLOG IJs Ice Macaron Chef Kruimelvlaai-ijs WEB Cyrille BergerBLOG IJs Ice Macaron Chef Kruimelvlaai-ijs WEB Cyrille Berger

Spaghetti-ijs

Pasta lovers alert! Gluten-allergie? Geen probleem! Dit spaghetti-ijs lijkt door z’n textuur net op echte spaghetti! Met ‘spaghetti’ slierten van vanille-ijs, rode aardbeiensaus en geen gehaktballetjes maar aardbeien. Bij Gelateria Gino werd ik echt verrast. Ze hebben nog meer opvallende ijscreaties, zoals pizza, lasagne, steak & omelet! Niet zomaar een ijssalon maar een waar ijsrestaurant! Al vier generaties lang geeft Gino's familie het ambacht van Italiaans ijs maken door.

Placeholder for BLOG IJs Gelateria Gino Spaghetti-ijs WEB Cyrille BergerBLOG IJs Gelateria Gino Spaghetti-ijs WEB Cyrille Berger

Bibberballen

Gek op bitterballen? Laat je dan foppen door de Bibberballen bij Grenswerk Café. Nee, dit is geen gefrituurd ijs, dit zijn ijsballen die lijken op bitterballen. Bijten en bibberen maar! De crunchy buitenkant is van fijne Bastogne kruimels, de vulling van frambozenparfait en witte chocolade. Natuurlijk dip je de bibberbal in een lekker sausje; geen mosterd, maar een spicy mangodip!

Placeholder for BLOG IJs Grenswerk Café Bibberballen WEB Cyrille BergerBLOG IJs Grenswerk Café Bibberballen WEB Cyrille Berger

Japans IJs

Ga eens voor een compleet andere ijservaring en laat je onderdompelen in de Japanse ijscultuur! Bij Izumi sluit je je sushi-diner heerlijk af met deze bijzondere Japanse ijsjes. Ontdek een indrukwekkende textuur, zoals mochi-ijs: een bolletje kleefrijst met een romige kern van vanille-ijs. Of tempura-ijs: gefrituurd ijs, icy inside, crunchy outside met een cake-kokoslaag. Proef ook de typisch Japanse smaken groene thee en zwart sesamzaad. Itadakimasu!

Placeholder for BLOG IJs Izumi WEB Cyrille BergerBLOG IJs Izumi WEB Cyrille Berger

Suikerspin-ijs

Het hoeft geen kermis te zijn om deze suikerspin te scoren! Bij Choco Venlo kun je dit suikerspin-ijsje namelijk sowieso vinden. Knalgeel en knalblauw gemengd in een toffe swirl; dit ijsje is gewoon een kermisattractie an sich. En de smaak? Inkopper: zo zoet als suiker! Mijn tip: naast de heerlijke Leonidas chocolade heeft Choco Venlo nog meer zoete verrassingen, zoals: marshmallow-ijs en binnenkort jelly creaties!

Placeholder for BLOG IJs Suikerspin Choco Venlo WEB Cyrille BergerBLOG IJs Suikerspin Choco Venlo WEB Cyrille Berger

Zuppa Inglese

Zuppa Inglese, uhm, Engelse soep? Ik ben dan wel een foodie maar dit Italiaanse fenomeen kende ik nog niet. Zuppa staat voor het dopen in vloeistof – dit is geen soep maar een inspiratie op de Engelse triffle. Zuppa Inglese is een Italiaans dessert gemaakt van banketbakkersroom en sponscake gedrenkt in likeur. Bij IJsco Fantastico hebben ze hier een bijzonder ijsje van gemaakt. Ik vind het smaken naar een combi van advocaat, jam en stukjes fruit. Try it yourself!

Placeholder for BLOG IJs IJsco Fantastico Zuppa Inglese WEB Cyrille BergerBLOG IJs IJsco Fantastico Zuppa Inglese WEB Cyrille Berger

Smurfen-ijs

Het kind in mij moest dit ijsje proberen! Niet alleen geliefd bij kids maar ook onder volwassenen. Waarom de naam smurfen-ijs? Smaakt een smurf zo? Nee, het gaat om ‘t blauwe kleurtje! Ik probeerde deze smaak bij Clevers IJsbar. Hier gebruiken ze een natuurlijke blauwe kleurstof. Ik kon de smaak niet raden – mierzoet, vanille en misschien blauwe bessen? Banaan it was... Anyway, hartstikke lekker! There’s more: ze hebben ook fantastische coupes to go. Smurf Smakelijk!

Placeholder for BLOG IJs Smurfen ijs Clevers IJsbar WEB Cyrille BergerBLOG IJs Smurfen ijs Clevers IJsbar WEB Cyrille Berger

Vegan Fun

Nice ice it is! Wel eens een vegan ijsje gehad? You’ll love it! Bij Stek heb ik het pecan caramel ijsje van Nice gehad; om je vingers bij af te likken. Ze hebben nog meer varianten: fruity of creamy en het merendeel vegan. En echt nice: no junk ice pops van 100% natuurlijke, biologische ingrediënten met vers (seizoens)fruit uit Nederland. Meer vegan-ijs? Ga dan naar Leon’s Veggie Fun voor zelfgemaakt veganijs met Leon’s famous wafels erbij. Smullen maar

Placeholder for BLOG IJs Leons Veggie Fun WEB Cyrille BergerBLOG IJs Leons Veggie Fun WEB Cyrille Berger

Spikkels, Spikkels, Spikkels

Let your inner child out en ga voor spikkels! Hoe meer hoe beter! Oké, dit is geen ijssmaak maar wel een feestje op je ijsje. Uiteraard vind je spikkels bij elke ijssalon. Wil je een bijzonder spikkel-ijsje voor jou of je kleintje? Dan is het kinder-ijsje in de vorm van een lieveheersbeestje bij MOUT echt te cute! Psst, MOUT heeft de meest uitgebreide menukaart van Venlo, dus nog meer ijsjes.. De Oreo ice-cream sandwich klinkt aanlokkelijk voor mijn volgende bezoek!

Placeholder for BLOG IJs MOUT Kinderijs WEB Cyrille BergerBLOG IJs MOUT Kinderijs WEB Cyrille Berger

Scroppino

Save the best for last… De luxe variant - niet uit de hand maar in een champagneglas - Scroppino! Dit ‘ijsje’ neem je als dessert of juist tussen de gangen door. Een scroppino is namelijk bedoeld als tussengerecht; het neutraliseert je smaak. Het is eigenlijk geen ijsje maar een cocktail, gemaakt van sorbetijs, wodka en prosecco. En voor de ultieme Italiaanse smaak: met limoncello. Zo heb ik ‘m geproefd bij Bij de Buren – te lekker! Cheers!

Placeholder for BLOG IJs Bij de buren Scroppino WEB Cyrille BergerBLOG IJs Bij de buren Scroppino WEB Cyrille Berger

Placeholder for Cyrille BergerCyrille Berger

Over de schrijver

Cyrille Berger

Marketing expert by day, foodie 24/7… Cyrille is een creatieve en enthousiaste foodie, altijd op zoek naar inspiratie voor lekkere en verrassende gerechten. Ze was een tijdje weg, maar heeft de liefde in en voor Venlo gevonden. Nu is ze op culinaire (her)ontdekkingstocht in Venlo. Op haar foodblog post Cyrille elke week smakelijke en kleurrijke foto’s van haar favoriete recepten, de laatste foodtrends, eten in Venlo en kooktips.

Krijg je al trek? Neem een kijkje op haar instagram blog @foodies_x_friends