• RL006 Vastelaovesmaondaag120218 header

Vastelaovend 2022

Alles wat je moet weten over Vastelaovend 2021

Vastelaovend 2022

Vastelaovesverenigingen in verschillende stadsdelen hebben de motto's gepresenteerd voor het seizoen 2021/2022. Ze hopen dat het feest dan weer kan worden gevierd zoals tot vorig jaar gebruikelijk was.

Tegelen en Belfeld

Vastelaovesgezelsjap d'n Oeles in Tegelen kiest voor het komende seizoen voor het motto ’t Drei-jt wir!. Voorzitter Ron van Zoest van De Belhamels maakte online het nieuwe Belfeldse motto bekend: Vastelaovend viere, det verlieëre weej neet!.

Venlo en Blerick

Blerick gaat de vastelaovend in 2022 vieren onder het motto Dao genete weej van, zo onthulde De Wortelepin. Jocus heeft gekozen voor Maak d’r wat moeis van en hoopt met dat motto op een vastelaovend die gevierd kan worden als nooit tevoren.


Vastelaovend 2021

De Vastelaoveskriebels beginnen bij veel Venlonaren weer naar boven te komen. Echter zal de Vastelaovend er helaas dit jaar anders uitzien dan dat we normaal gewend zijn. Het Coronavirus heeft ons nog altijd in zijn greep. Er is de laatste tijd veel gespeculeerd over hoe Vastelaovend 2021 eruit zal zien. Daarom hebben voor jullie hieronder op een rijtje gezet wat er wel en wat er niet doorgaat tijdens de Vastelaovend in februari.


Deel je mooiste foto en win!

Maak of zoek een foto of filmpje van je mooiste moment tijdens een Venloos vastelaoves evenement. Deel je mooiste creatie op Facebook of Instagram met #vastelaovesfans en #venlo. De leukste foto's maken kans op de Vastelaovespuzzel van Biëstig Venloos!

Vergeet niet #vastelaovesfans te vermelden.

Placeholder for Foto winactie nieuw Foto winactie nieuw

Placeholder for Vastelaovend 3 Vastelaovend 3

Het Venlose hart van...

Benieuwd naar verhalen rondom vasteloavend? De komende weken komen enkele personen aan het woord, die allerlei anekdotes over carnaval vertellen!

Placeholder for Optocht Blerick Optocht Blerick

Vastelaovend in de verschillende stadsdelen

In ieder dorp en stad wordt vastelaovend net iets anders gevierd. We zetten alle tradities van Groot-Venlo voor je op een rij! Benieuwd geworden? Lees dan verder!


Wat gaat er wel door tijdens Vastelaovend 2021?

Evenementen tijdens de Vastelaovend, waar een vergunning voor nodig is, gaan niet door. Toch zijn er enkele Vastelaoves activiteiten die wel doorgang zullen vinden! Meer info vind je de komende tijd via onze agenda!


D'n Opstaeker 2021

Namens alle vijf stadsdeel verenigingen in de Gemeente is besloten om ook dit jaar een mooie 'opstaeker' te laten maken! Beeldend kunstenaar Jos Cremers uit Tegelen had de eer het ontwerp te maken. Met de opstaeker wil Jos iedereen die normaal gesproken bijdraagt aan het Vastelaoves feest een warm hart toedragen, en ze daadwerkelijk een opsteker geven. De 'opsteaker 2021' wordt op de elfde van de elfde officieel gepresenteerd is ook vanaf dat moment te koop!

Meer info over d'n Opstaeker

De Jocus CD 2021

Ook dit jaar zal Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus een nieuwe editie uitbrengen van haar jaarlijkse Jocus CD! Hierop zullen ook de vier Vastelaoves liedjes opstaan die hebben gewonnen tijdens de 'Opus Jocus' 2020. De CD is vanaf de elfde van de elfde verkrijgbaar en ook te downloaden via de bekende streamingsdiensten.

Jocus CD

De Träöt 2021

Ondanks alle evenementen die vóór en tijdens de Vastelaovend niet zullen plaatsvinden, zal er ook dit jaar een nieuwe editie van de Träöt van V.V.G. de Jocus worden uitgebracht! In het staatsorgaan van de Jocus zal er aan de hand van foto's en verhalen worden teruggeblikt op de Vastelaovend van 2020. Verder zal de Träöt op een creatieve wijze worden gevuld onlangs het wegvallen van enkele evenementen. Houd de site van V.V.G. de Jocus dus goed in de gaten!

De Träöt

Tegelse optocht 2021 in miniatuurversie

De Vastelaoves optocht in Tegelen gaat door! Alhoewel niet volgens de traditionele wijze, maar via een miniatuuroptocht. Vanaf 11 november stelt VG D'n Oeles wagentjes met een lengte van 40 centimeter beschikbaar, waarop deelnemers hun idee voor de praalwagen op kunnen vormgeven. De wagen kan dus gewoon thuis op een veilige manier worden gebouwd. Een heel leuk initiatief!

Optocht in Tegelen

Wat gaat er niet door tijdens Vastelaovend 2021?

Alle evenementen en activiteiten (waar een vergunning voor is vereist) rondom en tijdens de vastelaovend zullen helaas niet plaatsvinden. Burgemeesters Antoin Scholten en Annemarie Penn-te Strake, voorzitters van de veiligheidsregio's Limburg, maakten dit in een gezamenlijke brief bekend. Gezien de situatie rondom het coronavirus is het risico voor de volksgezondheid te groot om deze grootschalige evenementen door te laten gaan.

Vastelaovend zoals we dat gewend zijn voor het stadhuisplein, op de Markt, op de Parade, en in alle dorpen en stadsdelen binnen de gemeente is er deze editie dus niet. Ook zullen er bij alle Groot-Venlose verenigingen géén nieuwe prinsen, adjudanten, of andere hoogheden worden uitgeroepen. Dit alles is natuurlijk een enorme domper voor alle verenigingen die hier het hele jaar naartoe hebben gewerkt, maar ook vooral voor iedereen die de Vastelaovend een warm hart toedraagt.

Placeholder for Boetezitting in Venlo evenement venlo Boetezitting in Venlo evenement venlo