11 tips voor een boétegewoeëne Boétezitting!

Het grootste Vastelaoves feestje van Limburg!

25 januari 2023

Ga jij dit jaar naar de Boétezitting in Venlo? Dan moet je dit blog goed in je opnemen. We geven je - hoe kan het ook anders - 11 tips, zodat jij voorbereid op de joets kunt. Heb je nog andere goede tips? Laat het ons weten via onze Instagram-pagina (@venloverrast) en wij delen jouw Boétezitting-tip via onze stories. Vastelaovend same!


1. Het beste vervoer

Hoe je ook naar Venlo komt, bereid je goed voor. Ga je met het openbaar vervoer? Dan begint jouw feestje daar! De trein en bussen zullen bontgekleurd zijn van alle 'pekskes'. Plan jouw ideale (en actuele) reis van A tot Z met 9292. Wil je de reis naar de Boétezitting net dat beetje specialer maken? Dan moet je echt met de Zoépkoelexpress gaan! Koop hier snel jouw kaartje, want die gaat (net zoals de trein) snel!

Kom je met de auto? Zorg dan dat je op tijd bent om je auto te parkeren. Voor onze oosterburen die geen carnaval vieren is het een zaterdag zoals alle andere. Zij bezoeken Venlo voor de markt en een gezellig dagje uit. Je kunt je auto kwijt in de vele parkeergarages die in en rondom het centrum verspreid zijn. Klik op de button hieronder voor meer informatie! Oh, en we willen natuurlijk dat jij veilig thuiskomt dus wie is de Bob?

Parkeren in Venlo
Placeholder for NsNs

2. Hos, dans en zing mee

Tijdens de boetezitting staat de crème de la crème van dialek-artiesten op het podium. Stil blijven staan is onmogelijk en hosse of sjoenkele is zo geleerd. De liedjes is (soms) een ander verhaal. Wil je je een beetje voorbereiden zodat jij alle leedjes uit volle borst mee kunt zingen? Check dan de Boétegewoeëne Boétezitting playlist!

Placeholder for BoetezittingBoetezitting
Placeholder for Boetezitting venloBoetezitting venlo

3. Allemaal mooi uitgedost

In Venlo zijn de pekskes lekker uitbundig en vaak helemaal zelfgemaakt! Sommigen beginnen maanden van tevoren met de voorbereidingen, anderen beginnen de week van vastelaovend en zitten op vrijdag nog tot diep in de nacht te fröbele. Toch ziet iedereen er op zaterdag prachtig uit met mooie hoeden met veren, jurken met kleurrijke bloemen en rijk uitgedoste jassen. Het kan niet gek genoeg!

De mooiste pakjes, schmink of versierspullen; de Venlose binnenstad staat natuurlijk voor je klaar! Versierhoes van der Veer, Just4Fun en SoLow hebben een breed aanbod, waardoor jij helemaal Vastelaovend-proof op pad kan.

Placeholder for Schmink just4funSchmink just4fun
Placeholder for Foto kino linders optocht venloFoto kino linders optocht venlo

4. De dorst lessen

Voordat je de dorst kunt lessen tijdens de Boétezitting, heb je Venlonaerkes nodig, de stadsmunten van Venlo. Deze koop je bij de bonnenkassa en kun je overal uitgeven. De Venlonaerkes zijn zelfs geldig tot en met de Venloop!

Geen alcohol onder de 18 jaar

Klik hier voor meer informatie
Placeholder for Cafe de Locomotief VenloCafe de Locomotief Venlo

5. Goed eten

Met een hele dag boéte joetse, jatse voor de boeg is het belangrijk een goede baojem (bodem) te leggen. Voor, tijdens en na de Boétezitting vind je in de binnenstad van Venlo de beste Vastelaovesbik! Wil je de vastelaovend goed beginnen met een stevig ontbijt? Dat kan! Bij Milk and Cookies, MOUT en Divino kun je de gehele vastelaovend terecht voor een flink ontbijt. Zowel reserveren als vrije inloop en zèlfs to go is mogelijk. Tussendoor even een pitstop maken? Dat kan bij STEK, Tante Toer, Het Romerhuis en Grand Café Prins Bernhard. Heb je meer trek in een pizza of een heerlijke burger? Dan moet je echt naar Nena Pizza, Happy Italy of Burgers & Beers.

Zit er voor jou geen restaurant tussen? Klik dan op de button voor meer opties!

Meer keus
Placeholder for Nena Pizza 1Nena Pizza 1

6. De beste plek

De Boétezitting zet de Venlose binnenstad op de kop! Er zijn maar liefst 6 podia. We helpen je graag om de juiste keuze te maken met deze vastelaovend beslisboom! Het is simpel, begin bovenaan, maak je keuzes en span herres (kijk daar), de keuze is gemaakt!

Placeholder for VASTELAOVEND Beslisboom BBZ 2024 WEBVASTELAOVEND Beslisboom BBZ 2024 WEB

7. Toiletten

Niet geheel onbelangrijk; waar zijn de toiletten? Je kunt in de meeste café's terecht en er staan ook toiletwagens. En hier geldt, wacht niet tot de nood op z'n hoogst is, want er zijn vaak lange rijen. Voor de mannen zijn er openbare urinoirs op de Picardie Huzarenplaats, bij de Jongerenkerk, bij Museum van Bommel van Dam, op de Kwartelenmarkt, achter het stadhuis en in de Maaspoort.

Placeholder for Carnaval 2022 venloCarnaval 2022 venlo

8. Pinke

Het enige echte BBZ Pinke, die wilt toch iedereen?! Deze is erg leuk voor te sparen en als aandenken aan deze onvergetelijke dag. Vanaf nu voor maar €3,- te verkrijgen in de binnenstad bij Just For Fun Productions en bij Toeristen Informatie Venlo bij Koops. Lukt het je niet om het pinke te halen vóór de Boétezitting? Dan kun je deze tijdens het feest kopen voor één Venlonaerke.

Placeholder for Bbz pinkeBbz pinke

9. De Zoépkoel

Misschien kom je wel naar Venlo omdat je de Zoépkoel op tv hebt gezien? Je kunt alleen de Alde Mèrt op met een polsbandje, deze worden uitgereikt via L1 Radio.

Heb je geen bandje weten te bemachtigen? Niet getreurd, want er zijn een heleboel andere podia. Doe de test bij tip 6 en kom erachter welk podium voor jou de beste keus is!

Placeholder for ThumbnailThumbnail

10. Afterparty

Om 17.00 uur is het programma van de Boétezitting officieel afgelopen. Ben je dan nog niet klaar met feesten? Dan kun je lekker de kroegen in! We kunnen je garanderen dat het in elke kroeg gezellig is.


11. Nog meer Vastelaovend vieren in Venlo

Krijg je maar geen genoeg van de Vastelaovend in Venlo? Dan heb je geluk! Bekijk hieronder de andere activiteiten in Groot-Venlo.