• Placeholder for Festina Lente Straatjes Header HoogFestina Lente Straatjes Header Hoog

Festina Lente Straatjes

Klaasstraat | Gasthuisstraat | Jodenstraat

Haast je langzaam

De Venlose wapenspreuk, Festina Lente, is de inspiratie voor de naam van deze Venlose straatjes. De betekenis is kenmerkend voor de lokale gepassioneerde ondernemers: "Haast je langzaam, doe alles met je verstand."

De Festina Lente straatjes verrassen je door de verscheidenheid aan authentieke pandjes, unieke winkelconcepten en sfeervolle horecazaken. Al je zintuigen worden geprikkeld door de lokale ondernemers die ieder dag met één doel hun winkeldeuren openen: jou en je geliefden persoonlijk meenemen in hun passie zodat jullie samen kunnen genieten en geluksmomenten beleven.

En als je thuis je nieuwe aanwinsten bekijkt weet je het zeker: ik ga snel weer terug naar Venlo!

Volg de Festina Lente Straatjes op Instagram of Facebook.

Placeholder for CMYK logo FINAL festina lente 1CMYK logo FINAL festina lente 1

Ontdek de drie straatjes


De Festina Lente Straatjes Shoproute

Wij hebben een speciale shoproute uitgestippeld die je via de Jodenstraat over de Gasthuisstraat naar de Klaasstraat voert. Hoe lang dat duurt? Zo lang als je zelf wilt, Festina Lente!


Het lentegevoel van...

Placeholder for FESTINA LENTE Reinier Fotokino LindersFESTINA LENTE Reinier Fotokino Linders

Foto Kino Linders

"Lente is het begin van nieuw leven, de dagen lengen, de temperatuur wordt beter en mensen zijn optimistischer en hebben goede zin. Wellicht lonkt een vakantie! Voor een nieuwe camera, het afdrukken van vakantiefoto's kun je natuurlijk bij ons terecht. En heb jij al gecheckt of jouw paspoort verlengd moet worden?", lacht Renier.

Placeholder for FESTINA LENTE Demi Brownies DowniesFESTINA LENTE Demi Brownies Downies

Brownies&downieS

"Het is lente. Als ik klaar ben met werken ga ik hippe dingen doen," zegt Demi vrolijk. "Ik vind sushi heel lekker! En terrasjes heel leuk!"

Placeholder for FESTINA LENTE Frank Huizenaar KappersFESTINA LENTE Frank Huizenaar Kappers

Huizenaar Kappers

"De lente is dit jaar dubbelop plezier. De winter is voorbij en we mogen weer gaan genieten. We ontwaken uit onze winterslaap, kunnen weer naar buiten, de mensen fleuren op. Ik ben het vanzelfsprekende meer gaan waarderen; een zonnetje, een wandelingetje. En wellicht is een nieuwe coupe precies wat het 'dreejdubbel geneete' maakt!", voegt Frank lachend toe.

Blijf op de hoogte van de leukste verhalen, nieuwste hotspots en evenementen die je niet wilt missen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief