Woolf | Let me in

zo 21 april '24

Woolf is een onweerstaanbaar trio van drie heel leuke spontane dames, die met gitaar, ukelele en prachtige vocale harmonieën optreden. Drie stemmen, drie persoonlijkheden, drie verhalen.

Woolf is een klinkende harmonie, die volledig recht doet aan de individuele ruwe kantjes van singer-songwriters Marieke Smit, Mylène Berghs en Ellen Tackenkamp, drie muzikanten die elkaar leerden kennen op het Conservatorium van Amsterdam en die sindsdien onafscheidelijk zijn.

In de muziek van Woolf klinken echo’s door van legendarische formaties als Crosby, Stills & Nash met de pit van The Supremes, hier en daar een vleugje Andrews Sisters, afgewerkt met een hip modern randje dat doet denken aan The Staves.

De drie songwriters laten zich inspireren door alles wat wel en geen muziek genoemd kan worden en schuwen de schurende thema’s van het menselijke bestaan niet. De afgelopen tijd hebben de dames van Woolf al heel veel indruk gemaakt bij de voorprogramma’s van The Delines en Frazey Ford en ook op Ramblin’ Roots Festival, waar ze met een publiek van vele honderden mensen de zaal doodstil kregen.

Voorjaar 2020 was de release van de veelzijdige en goed ontvangen EP Woolf, geproduceerd door Paul Willemsen in Electric Monkey studio’s in Amsterdam. Op de plaat staan ​​Nederlandse stermuzikanten, zoals drummer Mark Schilders, bassist Hugo Den Oudsten, gitarist Luuk Janssen en multitalent Maarten Hogenhuis die ook de hand had in verschillende mixen van de EP. En net toen de releasetour voor 2020 gepland was, maakte Covid-19 een einde aan livemuziek in het algemeen. Afgezien van een Garden Tour met 10 concerten in de zomer van 2021, was het moeilijk om geen livemuziek te kunnen spelen, maar gelukkig werd dat in 2022 ruimschoots ingehaald. Op het moment wordt hard gewerkt aan et album ‘Let me in’, die in het voorjaar van 2024 zal verschijnen.

In het voorjaar van 2023 is hun nieuwe EP uit gekomen, genaamd “Let me In”.

Meer info

Datum en tijden

21 april '24

Van 15:00 tot 21:00

Locatie en contact

  • Theater De Garage
  • Saxenkampstraat 2, 5912 EB Tegelen
  • Tel: 077 351 4252

Je raakt niet uitgekeken in Venlo

26
mei
Muziek

Koster en Kaufmann in VinL'eau

Placeholder for AGENDA Koster en Kaufmann WEB Vin LeauAGENDA Koster en Kaufmann WEB Vin Leau
30
mei
Muziek

Sound of Students

Placeholder for Sounds of studentsSounds of students
31
mei
Muziek

Fleetwood Mac – The Incredible Story

Placeholder for Low res The Cosmic Carnival Friends by Richard Beukelaar PhotographyLow res The Cosmic Carnival Friends by Richard Beukelaar Photography
02
jun
Muziek

Hermitage Quartet

Placeholder for Maaspoort 5022Maaspoort 5022
08
jun
Muziek

Play Inn – The Olympics

Placeholder for Maaspoort 5623Maaspoort 5623
08
jun
Muziek

Moksi & Friends

Placeholder for 7 D8 A2356 cropped7 D8 A2356 cropped