• VP 220721 141a

Parken in Venlo

Dé parken in Venlo waar veel te ontdekken valt!

Parken in Venlo

Heb je even zin om een frisse neus te halen? Venlo heeft een aantal groene parken waar je lekker kunt wandelen, fietsen, sporten of uitrusten. Ook zijn deze plekken perfect om te picknicken! Hieronder staan zes leuke parken waar je deze zomer kunt genieten, dus lees vooral verder!


Placeholder for Julianapark Julianapark

Julianapark

Het Julianapark is een groot grasveld met prachtige bloemen, een speeltuin en een grote verscheidenheid aan bomen en struiken. Hier worden jaarlijks een aantal festiviteiten georganiseerd, denk aan: Zomerparkfeest, Lekker Venlo en Stereo Sunday. Dit park is perfect om te wandelen of juist om even tot rust te komen.

Placeholder for Wilhelminapark Wilhelminapark

Wilhelminapark

Het Wilhelminapark is ontworpen in de Engelse landschapsstijl. Dit is te zien aan de kronkelige paden, een vijver met bruggetje, grasvelden met bomen, heestergroepen en zorgvuldig gekozen zichtlijnen. Zonder twijfel een van de mooiste parken van de regio!

Placeholder for Kasteeltuinen Kasteeltuinen

Rosarium: rozentuin

Dit is een must see! Het Rosarium ligt midden in Venlo. Bij elke roossoort staat een naambordje, dus het is niet alleen prachtig, maar ook nog eens leerzaam! Wist je dat hier vroeger een drinkplaats was voor de paarden van de huzaren? Ga eens langs bij dit park en geniet van de rust die het met zich meebrengt!

Placeholder for Nolenspark Nolenspark

Nolenspark

Het Nolenspark is een klein stadsparkje in Venlo en is onderdeel van het Nolensplein. In de zomerperiode worden er in dit park kleinschalige evenementen georganiseerd, zoals: A Day In The Park en de Nolensparkfeesten. 📷: Maickel

Placeholder for Bergerpark Bergerpark

Burgemeester Bergerpark

Het Burgemeester Bergerpark wordt van oudsher doorsneden door 't Rienke. Het park bestaat uit een traditionele bomenweide, een stedelijke parkrand met speelfuncties en natuur. Perfect voor de zomer dus! 📷: Maickel

Placeholder for Maasoeverpark Maasoeverpark

Maasoeverpark

Grofweg loopt dit park langs de westoever van de Maas. Tijdens de zomermaanden staat het plein vol met leuke terrasjes. Het Maasoeverpark staat voor rust en voor mooie stadse vergezichten. 📷: Saar.


Dé perfecte picknick!

De Venlose Parken zijn helemaal top om te picknicken. Samen met je vriendinnen, gezin of met je partner genieten in het zonnetje. Vul je grootste mand met lekker eten en drinken en vergeet niet een leuk kleed mee te nemen! Heb je geen zin om dit eten zelf te bereiden? Geen probleem! Je kunt je lunch afhalen bij ieder restaurantje in de binnenstad. Haal bijvoorbeeld een poké bowl bij Beej Wim, of een lekker bakje yoghurt van Milk and Cookies. Heb je nu meer zin in een belegd broodje? 't Zuske, Bredzz en Bakker Bart zijn dan the places to be!

Placeholder for Grasterras Grasterras

Meer lezen over de mooiste natuurgebieden in Venlo?