Venlo Zomergids

De leukste tips voor een bruisende vakantie in Venlo en omgeving

Venlo Zomergids

Met de zonnige zomergids boordevol te gekke tips gaan jullie geheid een onvergetelijke zomer tegemoet! We vliegen in vogelvlucht langs vele highlights, attracties, natuurgebieden en must-sees van Venlo en omgeving. Mooi weer, slecht weer, zin in cultuur of juist om te shoppen en lekker te eten? Wij geven de tips die je nodig hebt, of je nu een dag of meerdere dagen op pad gaat. De gids is in papieren vorm op diverse plekken in de binnenstad en daarbuiten verkrijgbaar, je kunt hem hier downloaden, én je kunt de tips ook online bekijken!

Zomergids downloaden (PDF)

Cool voor kids

Kids komen niks tekort in Venlo! Van lekker uit eten met de kinderen tot ontdekken en ravotten, het is er allemaal. Klaar? Oké, daar gaan we...

Lees meer

Must sees

Als het gaat om must sees, zijn er in Venlo vele oude en nieuwe pareltjes te vinden. Wij hebben een aantal hoogtepunten op een rij gezet die leuk zijn om deze zomer te bezoeken!

Lees meer

Feest in de stad

Geniet van een biertje en waag een dansje op een van de vele leuke zomerse festivals in Venlo. Waar je moet zijn? Wij hebben een paar hoogtepunten voor je op een rij gezet deze zomer.

Lees meer

Tussen kunst & kitsch

Wat is een zomervakantie zonder een snufje cultuur? Kunst, historie, dans, muziek, theater... Venlo heeft meer cultureels te bieden dan de meeste mensen denken. Kijk maar...

Lees meer

Drup drup drup

Jaaaah eindelijk... regen! Met deze superleuke ‘indoor’ tips ga je bijna hopen op een fikse wolkbreuk.

Lees meer

Op een halfuurtje rijden

Niets zo verfrissend als een uitstapje of een dagtripje. Venlo is dan de perfecte uitvalsbasis. Op een half uurtje rijden ben je al in Düsseldorf of Roermond, waar je niet alleen kunt shoppen tot je een ons weegt (onder meer in het bekende designeroutlet), maar ook de rijke historie kunt bewonderen of met een bootje over de Maas of de Rijn kunt varen.

Lees meer

Zien & gezien worden

Een beetje kuieren, een stukje flaneren en dan neerstrijken op een terrasje. Een verfrissend drankje, eenhapje en rondkijken maar. Das vakantie zoals vakantie bedoeld is. Dit zijn (enkele van) de beste terrassen in town.

Lees meer

Dinner is served

Het is vakantie, de zon schijnt en je leeft als een god in Frankrijk. Zeker als je gaat tafelen in één van de pittoreske straatjes of pleintjes die in Venlo verborgen liggen. Het charmante kloosterkwartier bijvoorbeeld...

Lees meer

Shop till you drop

Laat maar rollen die euro’s... Het is vakantie en er mag geshopt worden. Ja toch? De rest van het jaar komt het er weer niet van. Dus duik de binnenstad in en ga op shopsafari. Waar te beginnen? Geen nood, hier volgt een handige handleiding.

Lees meer

Nature Calls

We denken dat er geen enkele stad in Nederland is waar de natuur overal zóóó dichtbij is. Op steenworp afstand van het centrum en zelfs in de stad kun je heerlijk genieten in het groen. Recreëren maar!

Lees meer

Lekker shoppen in Venlo