• 2015 08 Venlo City 001

Terrassen in Venlo

Genieten op het terras met een hapje en een drankje!

Terrassen in Venlo

Waar kun je beter genieten dan op het terras met een lekker hapje en een verfrissend drankje? Wanneer de zon begint te schijnen, komen ook de tafeltjes naar buiten. In Venlo kun je lekker relaxen op het terras! Ben je benieuwd naar de leuke terrasjes in Venlo? Lees dan vooral verder!

Voor alle actuele informatie over Covid-19, klik hier.


8 x leuke terrassen in Venlo!

Placeholder for Scheuten terras Scheuten terras

Scheuten terras

Het terras met het mooiste uitzicht, dat is zeker! Dit is een terras waar je zeker een keer geweest moet zijn! Het restaurant Cabillaud bezorgt hier kleine hapjes met verrassende combinaties.

Placeholder for Markt stadhuis Venlo Markt stadhuis Venlo

Markt voor het stadhuis

Dit is een van de meest bruisende markten van Venlo. De keuze voor restaurantjes en cafés is enorm breed, bijvoorbeeld: Café Restaurant Central, Old Dutch en BikMik. Perfect voor een korte shoppauze met een kopje koffie, of voor een lunchpauze met een lekker belegd broodje.


Placeholder for Kwartelenmarkt Kwartelenmarkt

Kwartelenmarkt

De Kwartelenmarkt is een verbindingsplein tussen de oude binnenstad en Maasboulevard. Het ligt een beetje verborgen in het oude centrum, maar ook hier zijn verschillende leuke plekken om te eten en te drinken.

Placeholder for Parade Parade

Parade

Een lange straat met veel winkeltjes om te shoppen, maar ook perfect voor een pauze! Vanuit één van de winkeltjes een stoel in ploffen is ideaal! In deze straat ligt bijvoorbeeld Take 5, De Witte en Milk and Cookies.

Placeholder for Plein 7 Plein 7

Oude Markt

De omgeving rond de Oude Markt is de laatste jaren sterk gegroeid in aantal terrasstoelen. Het aantal zonuren is hier hoog en de keuze voor het type café of restaurant is breed.

Placeholder for Hemingway Hemingway

Hemingway Stadsterras

De sfeer is hier relaxed, intiem en mediteraan. Ondanks dat je midden in de stad zit, kun je hier in alle rust genieten van een kop koffie, een mooi getapt glas bier of een heerlijke maaltijd.

Placeholder for Nolensplein Nolensplein

Nolensplein

Het plein, dat dient als parkeerplaats en markt (op woensdag en zaterdag), wordt omgeven door tal van winkels. Hier kun je lekker tot rust komen tijdens een dagje shoppen.

Placeholder for De klep De klep

Floddergats

Een smal, maar gezellig straatje achter het klooster. De moeite waard om eens langs te gaan. Hier vind je de terrassen van Café de Klep, De Keizerin en Bij de Buren.


Hier haal je een lekkere lunch!

Waar in de binnenstad haal je een lekkere (en speciale) lunch? Wij vertellen het je!

Placeholder for Eetcafe hemingway x Eetcafe hemingway x

Eetcafé Hemingway

Een heerlijke Franse uiensoep (met kaas en brood!) van Eetcafé Hemingway! Dit leuke eetcafé ligt in de Geeststraat.

Placeholder for Cafe de klep Cafe de klep

Café de Klep

Wanneer de zon begint de schijnen, kan de barbecue weer aan! Mag ik jullie voorstellen aan de 'mega Klep BBQ worst'!

Placeholder for Plein 7 Plein 7

Plein 7

Deze heerlijke runderhamburger met zoete aardappelfrietjes en uienringen kun je verkrijgen bij Plein 7 op de Oude Markt.


Net even iets anders!

Heb je nu net even zin in een specialere lunch? Dan kun je bij deze drie toppers terecht: Bij Eddy's Steaks 'n Sushi kun je heerlijke en bijzondere sushi verkrijgen. Op de afbeelding zie je bijvoorbeeld de huisgemaakte pikante makreelpasta met teriyakisaus, wasabimayo en sriracha! Of heb je meer zin in verse mosselen? Dan moet je echt bij Eetcafé de Brasserie zijn! En wil je nu echt speciaal tafelen, dan moet je bij Mad Pianos zijn. Een mix van lekker eten en entertainment!

Placeholder for Eddys suhsi Eddys suhsi

Voor de vegans!

Er is genoeg te verkrijgen als je als vegan zijnde op bezoek bent in Venlo. Bij Grenswerk Café verkrijg je deze heerlijke vegan tartaar! Of bij Milk & Cookies, daar maken ze een verse pink vegan wrap, zeker de moeite waard! En om niet te vergeten, STEK! Hier kun je terecht voor een breed aanbod vegan-gerechten. Zo hebben ze een Saladebowl met allerlei lekkers, zoals: avocado, hummus, spinaziepesto en meer!

Placeholder for Vegan tartaar grenswerk Vegan tartaar grenswerk

Terrastrends 2021

We zien steeds meer streetfood gerechtjes verschijnen op de menukaarten. Denk hierbij aan de taco's, mini-hamburgertjes, kleine pannenkoeken, taco's, mini-loempia's en nog veel meer! Deze zijn te halen bij Gashoes, Café BLVD en Plein 7. Een andere trend is de duurzaamheid die erbij komt kijken. Verantwoord omgaan met energie, watergebruik en waste is een must.

Placeholder for 2015 08 Venlo City 011 2015 08 Venlo City 011

Benieuwd naar de leukste drinkspots in de binnenstad van Venlo? Lees dan dit blog over de zomerse drinkspots!