• Placeholder for VBVDVBVD

Van Bommel van Dam

Het museum in Venlo voor moderne en hedendaagse kunst

De heropening van het museum!

Op 5 september 2021 heropende museum van Bommel van Dam haar deuren op een nieuwe locatie: het voormalige postkantoor aan de Keulsepoort. Dit postkantoor in Venlo is een rijksmonument en is eigendom van Gemeente Venlo. Het gebouw heeft jarenlang leeg gestaan en krijgt nu een publieke functie als museum. Het postkantoor wordt volledig gerenoveerd en verbouwd tot een nieuw museum dat komende zomer haar deuren opent.


Wat voor museum is het?

Museum van Bommel van Dam is een stedelijk museum met een ruime collectie van hedendaagse en moderne kunst. Je vindt er een divers aanbod aan exposities over schilderkunst, tekenkunst, beeldhouwkunst en fotografie. Er hangen onder andere werken van Nederlandse kunstenaars zoals Erwin Olaf, Eugène Brands en Rob Scholte.

Het nieuwe museum slaat een nieuwe weg in! Het museum is een creatieve partij die een verbinding maakt tussen culturele en maatschappelijk organisaties, het bedrijfsleven en onderwijs. Het is een echt kunstenaarsmuseum. Het is een platform voor talentvolle makers en ontwerpers uit de hele euregio.

Placeholder for KunstKunst

Een ontmoetingsplek in Venlo

Museum Van Bobbel Van Dam is een ontmoetingsplaats van en voor iedereen! Een inspirerende plek waar je als bezoeker op een laagdrempelige manier kennismaakt met moderne en hedendaagse kunst en waar je verrast wordt door alles wat er te beleven is.

Placeholder for OpeningOpening

Mini documentaire

Museum Van Bommel Van Dam heeft een mini-docu gemaakt waar allerlei vragen over het nieuwe museum worden beantwoord. Hoe zag het oude postkantoor er vroeger uit? Waarom is er gekozen voor moderne kunst in een oud postkantoor? Wat is er allemaal te beleven in het museum? Wat wordt er bedoeld met een museum als ontmoetingsplek? Deze vragen en nog veel meer zullen voorbij komen in de video!

Bekijk hier de mini-docu
Placeholder for DocuDocu


Een aantal leuke feitjes over het museum!

Wist je dat...

Placeholder for LogonieuwLogonieuw

Museum van Bommel van Dam een nieuw logo heeft gekregen? In het logo zijn de herkenbare kartelrandjes van een postzegel te zien. Een combinatie van het verleden met de tijd van nu komt terug in het logo.

Placeholder for Dakterras 3Dakterras 3

Kunstenaar en botanist Stefan Cools de nieuwe daktuin van het museum heeft ontworpen? Aan de bovenkant van de nieuwe entree wordt een speciaal dakterras aangelegd.


Wil je meer weten over enkele programmeurs van Venlo? Zij vertellen je meer in het blog hieronder!

Blijf op de hoogte van de leukste verhalen, nieuwste hotspots en evenementen die je niet wilt missen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief