Freek Huijs

De Nieuwe Scène

Freek Huijs is net zoals Anita programmeur bij De Nieuwe Scene. We vroegen hem naar zijn favoriete film die bij hen gaat draaien. Hij gaf ons een topje van de ijsberg. Hij noemde onder andere titels zoals NOMADLAND, met een fenomenale Frances McDormand. Ook noemde hij de films in de reeks met gerestaureerde klassiekers van regisseur WONG KAR WAI en QUO VADIS, AIDA? Over de val van Srebrenica. Volgens Freek is LA HAINE, die terug is op het witte doek, een Franse must-see klassieker en raadt hij de verfrissende 'western' FIRST COW aan. Daarnaast is Freek ook gek op films over Frida Kahlo, Paolo Conte en Charles Aznavour.

We vroegen Freek wat hij het leukste vindt aan het werken bij De Nieuwe Scene in Venlo. Hij geeft aan dat ze tijdens de lockdown geen moment stil hebben gezeten. Het was nog best druk. Ze hebben zich beziggehouden met het doen van klusjes, uitwerken van ideeën en concepten oppakken die eerder bleven liggen. Inhoudelijk gezien was die lockdown zo slecht nog niet geeft Freek aan. Freek geeft aan dat zij zelf alles snel kunnen uitzetten. Als ze het willen doen, kunnen ze het gaan doen. Daarnaast reageren de mensen waarmee ze willen samenwerken altijd heel enthousiast. Hij is blij dat er eindelijk weer dingen mogelijk zijn!

Placeholder for FREEK1FREEK1

.

Wat maakt De Nieuwe Scene nou zo bijzonder? Freek geeft hierbij aan dat ze richten op film, maar dan in de breedste zin van het woord. De focus ligt op de toegevoegde waarde voor de gemeenschap. Film is een populair medium om de wereld te ontdekken en te begrijpen. Film is volgens Freek de ideale aanjager voor een goede discussie, kan dienen als inspiratiebron en kan een laagdrempelige introductie zijn op een bepaald (actueel) onderwerp of thema. Je even iets anders laten kijken, denken en voelen. De Nieuwe Scene heeft daarnaast een breed aanbod aan films. Freek zegt zelf niet de termen als 'de betere film' of 'kwaliteitsfilm' te gebruiken, want dat is volgens hem subjectief. Film kijken en beleven in een zaal met anderen kan ook gewoon heel tof zijn. En dat moet het volgens Freek ook zijn!

We vroegen Freek naar de doelgroep van De Nieuwe Scene. Iedereen is welkom in het filmtheater! Maar De Nieuwe Scene trekt over het algemeen een wat oudere bevolkingsgroep aan, vijftigplussers en ouder. Maar, dat is in filmhuizen in heel Nederland zo. In de programmering van De Nieuwe Scene proberen ze altijd een goede balans aan te brengen in het aanbod qua diversiteit. Per week, per dag en zelfs per tijdslot. Zodat het aanbod zo breed mogelijk is. Er is dus ook voldoende te zien voor de twintiger, dertiger en veertiger. Ook zij zijn meer dan welkom in het filmtheater.

Freek geeft een aantal leuke tips voor gasten die tijdens de zomer in Venlo verblijven. Hij geeft als tip een film in de buitenlucht te bekijken, als die mogelijkheid er is. Wandelen door Steyl, een bezoek aan het Zomerparkfeest, een bezoek aan de Passiespelen in Tegelen of laat je verrassen door het aanbod van de lokale ondernemers in Venlo. Ook kun je meelopen met een leuke stadswandeling, rondkijken naar oude panden in het Venlose Centrum, in een zweefvliegtuig stappen op de Venlose Hei of een lekker ijsje eten in Arcen. Genoeg te doen dus!

Als laatste tip geeft Freek dat mensen wat vaker naar de film kunnen gaan. Ook in de zomer is dit een leuke activiteit. Want film is namelijk nog steeds een van de meest goedkope en daarmee meest laagdrempelige culturele uitstapjes. De Nieuwe Scene biedt genoeg aantrekkelijke titels aan die misschien niet direct een belletje doen rinkelen, maar die je zeer aangenaam zullen verrassen. Anders zouden ze ook niet draaien in het filmtheater. Dus leg de drempel niet te hoog voor jezelf. Ga gewoon en laat je verrassen!

Blijf op de hoogte van de leukste verhalen, nieuwste hotspots en evenementen die je niet wilt missen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief